Quicklinks: IBPS | Top Searches | Hindi News | SBI Clerk | CAT 2014 | IBPS RRB | Govt Jobs | MAT | Mobile Apps

Jagran Josh Logo

Go

General Knowledge (GK) Quiz 2: General Questions and Answers

 21-MAR-2011

Suggested Readings: General Knowledge Quiz
GK Quiz 2:  General
GK Quiz 2: General

General Knowledge (GK) Quiz with questions and answers.  The quizzes will help you brush up on your general knowledge and ace any competitive exam.

More General Knowledge Quiz

More Current Affairs Quizzes.

 

1. India’s largest MNC in 2011 in terms of turnover is:
a.    Nokia India
b.    Vodafone Essar
c.    Hewlett Packard
d.    Maruti Suzuki
e.    Hyundai India

2. The following countries are part of the NEW Hansa:
a.    Denmark, Finland, Germany, Netherlands
b.    Denmark, Sweden, Finland, Germany , Norway, Netherlands
c.    Sweden, Finland, Norway
d.    Netherlands, Germany
e.    Denmark, Germany

3. What countries does the term BRIC include:
a.    Brazil, Russia, India, China
b.    Brazil, Russia, Indonesia, China
c.    Bulgaria, Russia, Iceland, Croatia
d.    Bahrain, Russia, Iran, China
e.    None of the above

4. Who is the Vice President of India?

a.    Pratibha Patil
b.    Mohd. Hamid Ansari
c.    Meira Kumar
d.    Kaira Munda
e.    K. Rahman Khan

5. The Supreme Commander of the Armed Forces of India is

a.    President of India
b.    Vice President of India
c.    Prime Minister of India
d.    Minister of Defence
e.    Chief of Army Staff

6. The President of South Africa (2011) is:
a.    Benjamin Mkapa
b.    Nicolas Sarkozy
c.    Jacob Zuma
d.    Robert Mugabe
e.    None of the above

7. Who won the Miss World Award in 2010:
a.    Jimena Navarette
b.    Alexandria Mills
c.    Nicole Fariad.   
d.    Aiswarya Rai

8.Who among the great Mughals, was also a first rate poet:
a.    Akbar
b.    Babur
c.    Jahingir
d.    Shah Jahan
e.    None of the Above

9.Which of the following is not a power of the speaker of the Lok Sabha:

a.    He/she appoints chairman to the primary committees
b.    He/She presides over a joint sitting of the two Houses of Parliament
c.    The decision of the Speaker as to whether a Bill is a Money Bill
d.    The Speaker can declare a no confidence motion
e.    All of the above are powers of the speaker of the Lok Sabha

10.What is the term used to describe long winded speeches in parliament to obstruct or delay a matter under consideration for voting:
a.    Whip
b.    Fillibuster
c.    Snap Vote
d.    Hung Parliament
e.    Guillotine

11.When is International Women’s Day:
a.    March 8
b.    Marcy 15
c.    April 28
d.    May 10
e.    June 9

12.Voyager-1, the first aircraft ever set to venture out of the solar system was launched in

a.    1990
b.    1987
c.    1980
d.    1977

13.What does NATO stand for:
a.    North Atlantic Treaty Organization
b.    North America Treaty Organization
c.    North Atlantic Trust Organization
d.    North Alliance Treaty Organization

14.What is the currency used in Switzerland:

a.    Euro
b.    American Dollar
c.    Swiss Franc
d.    Swiss Dollar

15.The Upper House of the Egyptian Parliament is known as:
a.    Shura Council
b.    Majilis Al Sha’ab
c.    Dewan Rakyat
d.    Majlis-al-Nuwaab

16.The Number 2 Economy in the world in 2011 is:

a.    USA
b.    Japan
c.    China
d.    Russia

17. What does the abbreviation GDP stand for:
a.    Gross Domestic Produce
b.    Gross Domestic Product
c.    General Domestic Product
d.    General Domestic Production

 

Answers

1. D
2. B
3. A
4. B
5. A
6. C
7. B
8. B
9. D
10. B
11. A
12. D
13. A
14. C
15. A
16. C
17. B

By:SUMIT KUMAR | On:12-OCT-2013 21:58:25


so easy question


By:shaikimrankhan | On:16-DEC-2012 17:01:45


my name is shaikimrankhan so i want general nowledge questations


By:nilu | On:08-DEC-2012 12:48:07


supeerb!! thanks for the quiz!!


By:AARATI GUPTA | On:08-JUN-2011 14:38:34


This is very useful for competitors


Register to receive latest updates for FREE!

All Fields Mandatory
(Ex:9123456789)
Please Select Your Interest
By clicking on Submit button, you agree to our terms of use