Jagran Josh Logo

General Knowledge (GK) Quiz: India Questions & Answers

21-MAR-2011

GK Quiz India
GK Quiz India

GK Quiz on India

Test your general knowledge about India with our question and answers to help you prepare for any competitive exam.  The answers to the GK questions are provided below.

More General Knowledge Quizzes.

More Current Affairs Quizzes.


1. The following countries have a border with India to the North West:

a.    Afganistan
b.    Pakistan
c.    China
d.    Bhutan

2. Which state in India has the highest literacy rate:
a.    Tamil Nadu
b.    Kerala
c.    Mizoram
d.    Lakshadweep

3. What is the ratio of the width of the Indian Flag to the its Length:
a.    1:1
b.    2:3
c.    4:2
d.    2:4


4. The song Jana-gana-Mana was originally composed in:

a.    Bengali
b.    Hindi
c.    Urdu
d.    Sanskrit

5. The song Vande Mantaram was composed by:

a.    Rabindranath Tagore
b.    Bankimchandra Chatterjic.   

6. The National Animal of India is the :
a.    Tiger
b.    Lion
c.    Peacock
d.    Leopard

7. The National Tree of India is the:
a.    Neem Tree
b.    Lotus Tree
c.    Banyan Tree
d.    Mango Tree

8. The National Fruit of India is the

a.    Mango
b.    Lotus Fruit
c.    Gauva
d.    Papaya

9. The constitution of India was adopted on :
a.    1947
b.    1948
c.    1949
d.    1950

10. The following is a true statement in 2011:
a.    India comprises of  28 states and 6 Union Territories
b.    India comprises of 28 states and 5 Union Territories
c.    India comprises of 28 states and 7 Union Territories
d.    Indian comprises of 28 states and 8 Union Territories

11. The contribution of agriculture to the GDP of India is roughly:
a.    30%
b.    33%
c.    40%
d.    45%

12. The population of India according to the Census of 2001 is:

a.    9,038 Million
b.    1,028 Million
c.    1,052 Million
d.    1.074 Million

Answers

1. A & B
2. B
3. B
4. A
5. B
6. A
7. C
8. A
9. C
10. C
11. B
12. B

Related Searches Gk Quiz ,  General Knowledge Quiz ,  GK Questions and Answers ,  General Knowledge Questions and Answers ,  GK Quiz on India ,  General Knowledge Quiz on India
Post Comment
59 Comment

sonam,

According to me , JagranJosh has published an extremely easy quiz. Since I am familiar to it I suggest to publish a difficult quiz.

nandy,

nice

Saurabh Singh,

These are nice questions which provide us knowledge

aaradhya,

it is very simple question I m senior it is like a jonior

aruna,

arunaputta1310@gmail.com

rohit,

this question is very simple.

HSrividya,

need GK questions in india level

Alokik tewari,

The Questionnare is really very simple and I like it yeh for small children.

jayansh joshi,

jayanshjoshi13@gmail.com

silambarasan,

i am like very much and very simple ya

tasneem kauser,

awesome Gk quiz

Kamal krushna biswal,

Old AG Colony,unit 4,H-205,Bhubaneswar

aliasgar,

aliasgar2000@yahoo.com

Usha Shetty,

Simle Calculation

Ansari Tabassum,

I like very much this quiz about more knowledge.

mukul,

nice

sahil anjane,

bad game forever.

mohdyusuf,

please answer this

ayuhman ,

you should keep full world quiz

kajal pandey,

I studying in class 4 in school K.V AKKULAM IN TVM. and my question is what is a scratch addition ?

SRILAXMI,

please send any quiz competitive in the mailID

shivam ,

so good

rishika singh,

what is this

ifrah,

nice game

preetikumari,

wow

Suggested Colleges

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
    ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

Newsletter Signup
Follow us on