Jagran Josh Logo

Computer General knowledge Quiz

Apr 19, 2017 11:21 IST

A Computer is one of the great inventions of human that united the entire human race under single umbrella of modern technology. It is a programmable device that can perform logical and arithmetic calculation. It works through four main processing steps, i.e. inputting, outputting, storage and processing. Here, we are giving a set of 10 questions of GK Questions and Answers (GK Quiz) on Computer which are designed to serve the need knowledge seekers.

Computer General Knowledge Quiz

1. IC chips used in computers are usually made of:

A. Lead

B. Silicon

C. Chromium

D. Gold

Ans: B

2. One kilobyte is equal to:

A. 1000 bytes

B. 100 bytes

C. 1024 bytes

D. 1023 bytes

Ans: C

GK Questions and Answers on Computer Science and Information Technology

3. Which of the following is not an example of Operating System?

A. Windows 98

B. BSD Unix

C. Microsoft Office XP

D. Red Hat Linux

Ans: C

4. Which supercomputer is developed by the Indian Scientists?

A. Param

B. Super 301

C. Compaq Presario

D. CRAY YMP

Ans: A

Gk Questions & Answers on Computer Science Set I

5. One Gigabyte is approximately equal is:

A. 1000,000 bytes

B. 1000,000,000 bytes

C. 1000,000,000,000 bytes

D. None of these

Ans: B

6. Find out the odd one:

A. Internet

B. Linux

C. Unix

D. Windows

Ans: A

Gk Questions & Answers on Computer Science Set II

7. What kind of errors can be pointed out by the compiler?

A. Syntax error

B. Symantic error

C. Logical error

D. Internal error

Ans: A

8. What is the control unit's function in the CPU?

A. To transfer data to primary storage.

B. To store program instructions.

C. To perform logic functions.

D. To decode program instructions.

Ans: C

Gk Questions & Answers on Computer Science Set III

9. What is the best way to have a data and the slide number appear on every slide?

A. chooses Tools, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, and click Apply to All.

B. chooses Insert, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, and click Apply to All.

C. chooses View, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, and click Apply to All.

D. chooses File, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, and click Apply to All.

Ans: B

10. What do you use to create a chart?

A. Pie Wizard

B. Excel Wizard

C. Data Wizard

D. Chart Wizard

Ans: D

In the above 10 set of questions on Computer General Knowledge Quiz covers all the fundamentals of computer and designed to test the knowledge of readers.

Summary on the Computer Science and Information Technology

Highlights
  • Citing safety concerns, non-Kashmiri students demand
  • They are also calling for action against cops who lathicharged students
  • NIT campus has been tense since students clashed over Indias T20 defeat

Post Comment
47 Comment

,

well it could be a huge site i m impressed with this qus.........................................

Jeetu,

plz send me general question of computer

Sumit Dhariyal,

Awesome questions for preparation of exams .But these should be at least 40 question in one article.....

Arnab Pal,

In question 8 the question is what is the function of control unit in cpu. Its answer should be d.) decode program instructions not c.) to perform logic functions as logical functions are done by Logical Unit of ALU. CU directs all the arithmetic and logic instructions to ALU after decoding the instructions. Please make the desired correction.

shubhi,

plz end me the programming question in c

shubhi,

nyce

Dhanalakshmi,

sir please send me the recent placement paper for technical support engineer for HP recuritment

sharmila,

send in company interview for cse engineering

guptha,

Pliz send me general knowleadge questions in C language

ashivan ram,

pliz send me general knowledge questions on computer studies for Year 13 students

pooja sharma,

sir plz send me the latest question asked for computer in ibps entrance exam....

md ali,

this is very good side for competition exam like ibps and sedcl rail etc.

venugopal,

very nice site for who want more information about computer

pradeep suthar,

what is computer technology

amit pasari,

sir i want only gk question of computers...pls tell the site

dolly,

All Qtns Is so goods

ayisha,

very helpful .i need some more questions.

ayisha,

very nice i need some more quiz questions

sangeet kumar,

Is my answer right?

Abdul,

i am very well taking answer

Vignesh,

I know all of these except 2 questions

Tirthraj,

i like it

asmita,

i like quiz

vansh,

please give questions

Bharat Pratap,

thanx this would help me in practice of my up coming gk olympiad. very very very very very very very helpful lol!

Suggested Colleges

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
    ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

Newsletter Signup
Follow us on
X

Register to view Complete PDF