Jagran Josh Logo

Daily General Knowledge Quiz: March 23, 2011 GK Questions & Answers

Mar 23, 2011 13:13 IST
Daily General Knowledge Quiz: March 23, 2011 GK Questions & Answers
Daily General Knowledge Quiz: March 23, 2011 GK Questions & Answers

Dialy General Knowledge Quiz:  March 23 2011

General Awareness, GK Knowledge       Diifficulty:  Easy

More General Knowledge Quizzes

 

Questions and Answers Below

1.    Which continent has the highest number of countries?
a.    Africa
b.    Europe
c.    Asia
d.    South America

2.    The League of Nations is the predecessor of what organization?
a.    The Arab League
b.    The United Nations
c.    European Union
d.    Group of Eight

3.    What is the name of science through which you can modify the characteristics of an organism by modifying its DNA?
a.    Chemistry
b.    Genetic Engineering
c.    Biology
d.    Organic Science

4.    What is the World’s largest island?
a.    Japan
b.    Singapore
c.    Hawaii
d.    Greenland

5.    What was the basis of the National Calendar of India?
a.    Gregorian Calenda
b.    Saka Era
c.    Moghul Era
d.    None of the above

6.    In what year was Shah Jahan proclaimed as emperor?
a.    1627
b.    1628
c.    1631
d.    1636

7.    Which is the Indian state with the second highest literacy rate?
a.    Lakshadweep
b.    Goa
c.    Kerala
d.    Mizoram

8.    What is the unit of Radiation Dosage?
a.    Gy
b.    RDy
c.    RCy
d.    Ry

9.    Who is currently the First lady of America?
a.    Saran Palin
b.    Hillary Clinton
c.    Michelle Obama
d.    Condalisa Rice

10.     When was the first Nobel prize awarded?
a.    1890
b.    1896
c.    1901
d.    1969

 

General Knowledge Quiz Answers

1. A
2. B
3. B
4. D
5. B
6. B
7. D
8. A
9. C
10. C

Highlights
  • Citing safety concerns, non-Kashmiri students demand
  • They are also calling for action against cops who lathicharged students
  • NIT campus has been tense since students clashed over Indias T20 defeat

Post Comment
29 Comment

biswanath,

yeah...i did not seen this site plz say me more sites to get more gk....

soxy heart,

can u email me moe questions

AMIT,

GOOD

Keval,

Very good

ajaz khorajiya,

please sent general knowledge quiz my email id

keerthi priya,

more interesting!!

thamukaviy,

Gk is very nice.I like thisvery much.villeg language la.pothu ariu supper mama........

ramzan,

awesome

srishti singh,

it is full of knowledge i like this very much its very good for learning about g.k.

bhavya kankariya,

tell any good g.k quiz

manish,

genral knowledge quastion paper

PL SUBRAMANIAN,

how to get the GK question and answer through mail

angel,

fullfil for knowledge i like this

krishna kumar,

useful for all

venkatesan,

I want more G.K questions and answers.

gunjan setia,

its awesome to consult this site!!!! i like it !! and gonna be its permanent customer

rajkumar,

gk is very nice

Pavan Kumar Mishra,

i am pavan mishra

sasikalaprabhu k s,

very good

shantanu dey,

thank u jagran josh. for providing us the Gk questions. it gives us edge in the entrance examination of college.

kuldeep rana,

i m interested of this i will improve my GK that's good and thankx.........sir ..

M AMIN,

I am a sstudent of BA 2year

chandrakala,

sir please give some model papers on lic of india aao posts .the examination is july 17 and on general awareness on lic

bhavesh middha,

good,we can increase our knowledge in a very ease manner

ram lochan meena,

117.204.235.220??? affers

Suggested Colleges

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
    ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

Stay Connected

Subscribe Newsletter

Straight To Your Inbox
or
LikeJagranjosh on Facebook!
Newsletter Signup
Follow us on
X

Register to view Complete PDF