Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA

MBA General Awareness for 24 Mar to 31 Mar week

Apr 3, 2017 15:39 IST

The MBA General Awareness for 24 Mar to 31 Mar week will test the GK of the aspirants on various topics such as UN International days, new appointments, Fortune listing, loan agreements of India with World Bank and NBD etc.

1. Which Indian player has been named as the Asian Hockey Federation (AHF) Player of the Year for 2016?

a) S V Sunil

b) Akashdeep Singh

c) Harmanpreet Singh

d) P. R. Shreejesh

Answer: Option A

2. Who among the following has been appointed as the new president and chief executive officer (CEO) of United Bank Limited?

a) Sima Kamil

b) Jehan Ara

c) Saba Gul

d) Roshaneh Zafar

Answer: Option A

3. Who has been appointed as the head of World Food Programme (WFP) by United Nations?

a) António Guterres

b) Peter Thomson

c) David Beasley

d) None of the above

Answer: Option C

4. Who among the following Indian-American person has been appointed as the president and CEO of ‘The Leadership Conference on Civil and Human Rights’?

a) Vanita Gupta

b) Kamala Harris

c) Raja Krishnamoorthi

d) Kiran Desai

Answer: Option A

5. Which Indian actor has received Kala Ratan Award by Vice President Hamid Ansari at Punjab University, Chandigarh?

a) Amitabh Bacchan

b) Rishi Kapoor

c) Shatrughan Sinha

d) Anupam Kher

Answer: Option D

6. When is World Theatre Day observed globally?

a) 27th April

b) 27th January

c) 27th May

d) 27th March

Answer: Option D

7. What price has been set up by National chopper operator Pawan Hans for providing the facility of "Delhi Darshan" rides with a 10-minute sortie?  

a) Rs 1,499 per person

b) Rs 2,499 per person

c) Rs 3,499 per person

d) Rs 499 per person

Answer: Option B

8. Who among the following has been conferred with the Lifetime Achievement Award by the Information and Broadcasting (I&B) ministry for “his remarkable contribution to the field.”?

a) Raghu Rai

b) Pablo Bartholomew

c) Altaf Qadri

d) Arko Datta

Answer: Option A

9. What is the amount of the Loan Agreement that has been signed between for New Development Bank (NDB) and Madhya Pradesh for Development and Upgradation of Major District Roads Project?

a) US$ 250 Million

b) US$ 450 Million

c) US$ 350 Million

d) US$ 150 Million

Answer: Option C

10. What is the amount of the credit agreement that World Bank  has signed with the Centre and Uttarakhand in New Delhi?

a) 100 million US dollar

b) 200 million US dollar

c) 300 million US dollar

d) 500 million US dollar

Answer: Option A

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

Highlights
  • Citing safety concerns, non-Kashmiri students demand
  • They are also calling for action against cops who lathicharged students
  • NIT campus has been tense since students clashed over Indias T20 defeat

Post Comment
Suggested Colleges

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
    ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

Newsletter Signup
Follow us on
X

Register to view Complete PDF