1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Business Quiz for MBA February 11 to February 17

Feb 17, 2017 12:35 IST

    1. What is the expected GDP growth of India as per the global financial services major Nomura for the January-March quarter, 2017?
    a) 7.1%
    b) 5.7%
    c) 5.0%
    d) 3.5%
    Answer: Option B  

    2. Name a traditional life insurance plan that has been launched by HDFC Life for the low income group people?
    a) Pragati
    b) Zindagi
    c) Unnati
    d) Bachat Yojna
    Answer: Option A

    3. What is the amount of the deal at which Japan’s SoftBank Group Corp has agreed to buy Fortress Investment Group LLC?
    a) $3.3 billion
    b) $4.3 billion
    c) $33 billion
    d) $30 billion
    Answer: Option A

    4. Which among the following bank will not be acquired by SBI in the recent merger approved by the finance ministry under Arun Jaitley?
    a) State bank of Bikaner and Jaipur
    b) Bharatiya Mahila Bank
    c) State Bank of Patiala
    d) State Bank of Travancore
    Answer: Option B

    5. Which of the following organization will conduct training programme for Non Banking Finance Companies (NBFCs)?
    a) Finance Industry Development Council (FIDC)
    b) International Finance Corporation (IFC)
    c) World Bank Group
    d) All the above
    Answer: Option D

    6. How much funds have been allocated to India Post Payments Bank for the financial year 2017-18 to help it in setting up 650 branches across country by September 2017?
    a) Rs 350 crore
    b) Rs 500 crore
    c) Rs 600 crore
    d) Rs 750 crore
    Answer: Option B

    7. Employees and Retirees of which bank has initiated ‘name and shame campaign’ against willful defaulters in Kerala that seems to have started paying dividends?  
    a) Federal Bank
    b) Dhanalakshmi Bank
    c) Catholic Syrian Bank
    d) ING Vysya Bank
    Answer: Option C


    8. BHIM app has been launched on the iOS by NPCI. What is the limit that has been sanctioned in a day for transfers through the bank account?
    a) Rs. 10,000/-
    b) Rs. 20,000/-
    c) Rs. 30,000/-
    d) Rs. 50,000/-
    Answer: Option B

    9. For which industry, Bank of Baroda is planning to launch a supply chain financing product on pilot basis in Surat?
    a) Diamond Industry
    b) Textiles Industry
    c) Mining Industry
    d) Oil and Gas Industry
    Answer: Option A

    10. Which company has filed a patent-infringement lawsuit against Nokia Oyj, demanding royalties?
    a) Motorola
    b) Blackberry
    c) T-Mobile
    d) None of the above
    Answer: Option B

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF