1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

Business Quiz for MBA | January 02 to January 06

Jan 6, 2017 12:11 IST

    1. Which mobile commerce and payments company has received the approval to open a payments bank by RBI?

    a)  

    b)  

    c)  

    d) None of the above

    Answer: Option B

    2. Which bank has entered into a tie-up with Bajaj Electricals for vendor financing using blockchain solution?

    a)  

    b)  

    c)

    d)  

    Answer: Option C

    3. How many PSBs have been given approval to raise a sum of Rs 2,914.038 crore through preferential allotment by the finance ministry?

    a) 12

    b) 10

    c) 15

    d) 5

    Answer: Option A

    4. How much fine is set under the 'Enrollment and Establishment coverage campaign 2017' launched by EPFO for late registration in EPFO scheme?

    a) Re. 1

    b) Rs. 500

    c) Rs. 2000

    d) Rs. 5000

    Answer: Option A

    5. Name the new non-carbonated drink that is launched by Cola major Coca-Cola India?

    a) Coke Zero

    b) Vio

    c) Fuze tea

    d) Aquarius

    Answer: Option D

    6. How much loan has been granted by the government for the Tirupur’s dyeing industry?

    a) Rs 200 crore

    b) Rs 2000 crore

    c) Rs 100 crore

    d) Rs 580 crore

    Answer: Option A

    7. Who has been roped in as the brand ambassador for Zeven (an Indian performance sportswear brand co-owned by Mahesh Bhupathi)?  

    a)  Ravichandran Ashwin

    b)  Ravindra Jadeja

    c)  Suresh Raina

    d)  Ajinkya  Rahane

    Answer: Option B

    8. Which Indian cinema company has launched a Unified Payment Interface (UPI) for its 122 properties across the country?

    a)  

    b)  

    c)  

    d)  

    Answer: Option A

    9. In the 70th General Assembly, the United Nations (UN) has recognised the year 2017 on what theme?

    a) International Year of Pulses

    b) International Year of Sustainable Energy for All

    c) International Year of Sustainable Tourism for Development

    d) International Year of Biodiversity

    Answer: Option C

    10. Which e-commerce giant has been awarded a patent for launching a giant flying warehouse that would acts as a launch pad for drones to deliver items within minutes?

    a)

    b)  

    c)  

    d)  

    Answer: Option D

     

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF