1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Business Quiz for MBA | January 28 to February 03

Feb 6, 2017 15:41 IST

    1. Which mobile manufacturing brand will soon commence its manufacturing operations in India?

    a) HTC

    b) Gionee

    c) Lava

    d) Apple

    Answer: Option D  

    2. Who has been appointed as Principal Economic Adviser?

    a) Arvind Subramanian

    b) Sanjeev Sanyal

    c) Kaushik Basu

    d) Raghuram Rajan

    Answer: Option B

    3. Name the bank with which Future Generali India Insurance Company (FGII) announced an agency tie-up?

    a) Bank of India

    b) State Bank of India

    c) Bank of Maharashtra

    d) Punjab National Bank

    Answer: Option C

    4. Who is leading the Indian delegation of SAARC meeting that is taking place in Kathmandu, Nepal?

    a) Shri Prashant Agarwal

    b) Shaktikanta Das

    c) Arun Jaitley

    d) None of the Above

    Answer: Option A

    5. Which e-commerce giant has acquired American money-transfer major MoneyGram for $880 million?

    a) Walmart

    b) Tesco

    c) Alibaba

    d) Amazon

    Answer: Option C

    6. Which country has announced it will appoint a 'digital ambassador' to manage its relationship with technology giants like Google and Apple?

    a) Finland

    b) China

    c) Russia

    d) Denmark

    Answer: Option D

    7. In which Indian state, cab-hailing firm Uber has launched two-wheeler aggregation service UberMOTO?  

    a) Bangalore

    b) Hyderabad

    c) Delhi

    d) Gurugram

    Answer: Option B

    8. Which bank has launched a mobile application Mission FINFIT to offer the customers of the bank financial planning and personal wealth management services based on Robo advisory?

    a) Lakshmi Vilas bank

    b) Dhan Lakshmi Bank

    c) Dena Bank

    d) Andhra Bank

    Answer: Option A

    9. Which department has launched ‘Operation Clean Money’ to verify the cash deposited in the banks during November 9th to December 30th 2016?

    a) Reserve Bank of India

    b) Income Tax Department

    c) Department of Revenue

    d) Department of Economic Affairs

    Answer: Option B

    10. Who among the following presented the National Entrepreneurship Awards 2016 to recognize and honor the entrepreneurial spirit of India’s youth and encourage more and younger Indians to become entrepreneur?

    a) Kalraj Mishra

    b) Dr. Harsh Vardhan

    c) Rajnath Singh

    d) Arun Jaitley

    Answer: Option

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF