Search

Business Quiz of the Week: 17 April – 23 April

A quiz based on the latest developments in the business world for the 17 April to 23 April 2014 week. Read and know how well updated you are.

Apr 23, 2014 11:52 IST
facebook IconTwitter IconWhatsapp Icon

Q1: A giant torch was unveiled in USA to honor which Indian spiritual leader?
a) Chidbhavananda
b) Krishnananda Saraswati
c) Chinmoy Kumar Ghose
d) Kriaplu Maharaj

Q 2 : LIC reduced its stake in which company recently worth 850 crore rupees?

a) Wipro
b) Infosys
c) TCS
d) None of these

Q 3: Awards to identify the best Employer Brand in the country based on perceived attractiveness of a company are -
a)  Randstad Awards
b) Corporate Excellence Awards
c) BT Mercer-TNS
d) None of these

Q4: Guess the Personality who is an Enviromentalist and was awarded Padma Shri in 2005

a) Medha Patkar
b) Kiran Mazumdar-Shaw
c) Sunita Narain
d) Chanda Kochar

Q 5: Piramal Enterprises Ltd decided to acquire 20 percent stake in Shriram Capital Ltd for what value
a) 20.14 billion rupees
b) 20 billion rupees
c) 35 billion rupees
d) None of these

Q 6: Guess the logo of one of the leading web browsers


a) Windows Explorer
b) Internet Explorer
c) Mozilla
d) Google chrome

Q 7: Who is the newly appointed chairman of National Mineral Development Corporation?
a) Syeddin Abbasi
b) C.S. Verma
c) Narendra Kothari
d) None of these

Q 8: Google bought a maker of high-altitude solar-powered drones, what is the company called
a) Titan Aerospace
b) Maker Faire
c) IIH Solarclave
d) Raymarine

Q 9: Doha bank is about to purchase Indian business of which bank ?
a) HDFC Bank
b) HSBC Bank
c) Axis Bank
d) None of these

Q 10: The Guardian newspaper and the Washington Post were jointly honoured by which prize

a) Lettre Ulysses Award
b) Jorge Mantilla Ortega Prize
c) Pulitzer Prize
d) Bastiat Prize

Question No. Answer
1.  C
2.  B
3.  A
4.  C
5.  A
6.  B
7.  C
8.  A
9.
 B
10.  C

“Jagran Josh also helps to get information about Top MBA Institutes based upon your choice of Location and Specialization. Click here to get details & the Best Seller “MBA Pedia” eBook, absolutely FREE.

 

Related Stories