1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Business Quiz of the Week: 20 February – 26 February 2014

Feb 28, 2014 15:25 IST

    1. Guess the name of newly appointed CEO of Microsoft.


    a) Satya Nadella
    b) Shriram Mishra
    c) Abhay Bhaskar
    d) Karl Slym

    2. What is the name of  the first celebrity to cross 50 million followers on Twitter?

    a) Angelina Jolie
    b) Katy Perry
    c) Cameron Diaz
    d) Jessica Alba

    3. What is the name of the 3 telecom circles In which government auctioning the spectrum in the 900 MHz band?

    a) Mumbai, Delhi and Kolkata
    b) Delhi, Bangalore, Uttar Pradesh
    c) Delhi, Mumbai, Bihar
    d) Mumbai, Hyderabad, Maharashtra

    4. Guess the logo


    a) Indian Oil
    b) Bharat Petroleum
    c) Shell
    d) Cairn India

    5. A book titled “Management by Idiots” is written by CMD of which Indian PSU?

    a) ONGC
    b) NTPC
    c) SAIL
    d) Indian Oil Corporation

    6. Olympic torch was recently lit atop the highest peak of Europe and also Russia. The name of the highest peak is

    a) Mount Elbrus
    b) North Pole
    c) Siberia’s Baikal Lake
    d) None of the above

    7. The World Cancer Day 2014 was observed across the world on?

    a) 3 February 2014
    b) 4 February 2014
    c) 5 February 2014
    d) 6 February 2014

    8. The Reserve Bank of India (RBI), released its June mid-quarter monetary policy on 17 June 2013. RBI is headquartered in___.

    a) New Delhi
    b) Patna
    c) Mumbai
    d) Lucknow

    9. Which State team won the 2014 Ranji Trophy?

    a) Maharashtra
    b) Karnataka
    c) Jammu & Kashmir
    d) Andhra Pradesh

    10. During the relay function of the Sochi Winter Olympics, how many Arctic nations participated with their members as torch-bearers during the torch’s visit to North Pole?

    a) Nine
    b) Eight
    c) Seven
    d) Six

    Question No. Answer
    1.  A
    2.  B
    3.  A
    4.  C
    5.  B
    6.  A
    7.  B
    8.  C
    9.  A
    10.  B

    “ Jagran Josh also helps to get information about Top MBA Institutes based upon your choice of Location and Specialization. Click here to get details & the Best Seller “MBA Pedia” eBook, absolutely FREE.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF