1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

Business Quiz of the week: 20 March – 26 March

Mar 26, 2014 10:10 IST

    Q1. Guess the personality who took over as the new chairman of MCX-SX and is the former chairman of LIC India


    a) T. Srinivasan
    b) Thomas Mathew T
    c) G.K.Pillai
    d) U.K.Sinha

    Q2. How much is Nanadan Nilekani`s assets, which he declared recently as he is going to participate in elections.

    a) 7800 crores
    b) 7700 crores
    c) 8000 crores
    d) 8100 crores

    Q3. Nandan Nilekani co-founded which company?

    a) Wipro
    b) Infosys
    c) Patni Computers
    d) Satyam

    Q4. Which Indian Journalist won the prestigious Digital Activism Award?

    a) Shubhranshu Choudhary
    b) Arnab Goswami
    c) Vikram Chandra
    d) Barkha Dutt

    Q5. Author of many books, Khushwant Singh died recently. Which book he wrote?

    a) The White Tiger
    b) The Midnight Children
    c) The Portrait of a Lady
    d) 2 States

    Q6. Which country recently imposed a partial car ban to combat pollution?

    a) Italy
    b) France
    c) China
    d) None of the Above

    Q7. Which country recently blocked Twitter?

    a) China
    b) Turkey
    c) Italy
    d) None of the Above

    Q8. Which Indian IT Major Company Ranked No.1 employer in Europe for the second consecutive year by the Top Employers Institute.

    a) Infosys
    b) TCS
    c) Wipro
    d) Patni Computers

    Q9. India’s latest airline, AirAsia India, has taken delivery of its first Airbus equipped with Sharklets,What is the name of that Airbus.

    a) Airbus A-320
    b) Airbus A-456.
    c) Airbus A-224
    d) Airbus A-228

    Q10. In which online bus tracking and analytics platform, Online Travel Company ibibo.com has acquired 51 per cent stake

    a) Makemytrip.com
    b) Yatra.com
    c) YourBus.com
    d) Redbus.in

    Question No. Answer
    1.  B
    2.  B
    3.  B
    4.  A
    5.  C
    6.  B
    7.  B
    8.  B
    9.  A
    10.  C

    “Jagran Josh also helps to get information about Top MBA Institutes based upon your choice of Location and Specialization. Click here to get details & the Best Seller “MBA Pedia” eBook, absolutely FREE.

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF