Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

Business Quiz of the Week: 3 April – 9 April

Apr 9, 2014 10:55 IST

    Q1. DGCA recently scrapped Re 1 ticket discount offer by which Airlines?

    a) Jet Airways
    b) Spice Jet
    c) Lufthansa Airlines
    d) Kingfisher Airlines

    Q2. Which bank recently opened its fourth branch in India in New Delhi

    a) Deutsche bank
    b) The Bank of Bahrain and Kuwait
    c) Canara Bank
    d) Kotak Mahindra Bank

    Q3. Airtel made a 5 year deal to manage Airtel's infrastructure and application services with which company?

    a) IBM
    b) Infosys
    c) Capegemini
    d) Schindler

    Q4. Guess the Personality who is the founder and chairman of Sahara India Pariwar


    a) Vijay Mallaya
    b) Subrata Roy
    c) Rahul Bajaj
    d) Satya Nadella

    Q5. Which electronic`s company CEO has been summoned by Ghaziabad court in connection with a cheating case?

    a) Videocon
    b) Samsung
    c) Philips
    d) Apple

    Q6. Guess the logo of leading free chat service provider


    a) Viber
    b) Velaro
    c) Hangout
    d) WhatsApp

    Q7. Two new companies have been given a banking license by RBI recently. One of them is?

    a) Bharti Airtel
    b) Reliance
    c) IDFC
    d) None of these

    Q8. Sun Pharma is to buy which pharmaceutical company in 3.2 billion dollar?

    a) Novartis India Ltd
    b) Piramal Healthcare Ltd
    c) Ranbaxy Laboratories Ltd
    d) Cipla ltd

    Q9. Who is the recently appointed Deputy Governor of RBI?

    a) R Gandhi
    b) D Subbarao
    c) Raghuram Rajan
    d) H.R. Khan

    Q10. Qatar based ___________ bank is opening its first branch in Mumbai, India.

    a) Arab Bank
    b) Qatar National Bank
    c) Doha Bank
    d) United Bank Ltd

    Question No. Answer
    1.  B
    2.  B
    3.  A
    4.  B
    5.  B
    6.  D
    7.  C
    8.  C
    9.  A
    10.  C

    “Jagran Josh also helps to get information about Top MBA Institutes based upon your choice of Location and Specialization. Click here to get details & the Best Seller “MBA Pedia” eBook, absolutely FREE.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF