Search

Business Quiz of the Week – August 06 to August 12

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the August 06 to August 12 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

Aug 12, 2016 12:03 IST
facebook IconTwitter IconWhatsapp Icon

1. Who of the following assumed the charge as the Chairman of Central Silk Board, Union Ministry of Textiles?

a) K M Hanumantharayappa

b) KR Nekarara

c) AK Mittal

d) N S Bissegowda

Answer: Option  A

2. Who has been appointed as the Managing Director of Max Hypermarkets India?

a) Bharti Grover

b) Saiyam Chauhan

c) Rajeev Krishnan

d) Bharti Grover

Answer: Option C

3. Who is recently appointed as the Managing Director of the State Bank of India?

a) Shri Rajnish Kumar

b) Shri Sanjiv Malhotra

c) Arundhati Bhattacharya

d) Dinesh Kumar Khara

Answer: Option D

4. Who was appointed as the Chief Executive Officer (CEO) of the CSS Corp in August 2016?

a) Rajesh Krishnamurthy

b) Vishal Sikka

c) Manish Tandon

d)  TG Ramesh

Answer: Option C

5. For how much amount Tata Chemicals has sold its urea business to Yara?  

a) Rs 2670 Crore

b) Rs 2680 Crore

c) Rs 2650 Crore

d) Rs 2690 Crore

Answer: Option A

6. Which American multinational technology company has acquired US based machine-learning startup Turi for $200m?

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer: Option C

7. Which job portal has been acquired by Dutch based human resources services provider Randstad for $429 million in all cash deal?

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer: Option C

8. Which bank has tie-up with Non-life insurer Reliance General Insurance Company Ltd. in bancassurance?

(a)

.

(b)

(c)

(d)

Answer: Option C

9. Name the two cooperative bank on which RBI has imposed the penalty?

i. Zila Sahakari Kendriya Bank Maryadit

ii. Raipur Urban Mercantile Cooperative Bank Ltd

iii. Mehsana Urban Co-Op Bank.

iv. Rajdhani Nagar Sahkari Bank

a) I and ii

b) ii and iii

c) iii and iv

d) only i

Answer: Option A

10. In which university campus the first-ever 'Pizza ATM' has been installed in the USA?

Source: www.newsreportcenter.com

a) Stanford University in California

b) Princeton University in New Jersey

c) Xavier University (XU) in Ohio

d) Brown University in Rhode Island

Answer: Option C

Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

Related Stories