Search

Business Quiz of the Week – July 30 to August 05

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the July 30 to August 05 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

Aug 8, 2016 13:00 IST
facebook IconTwitter IconWhatsapp Icon

1. What is the name of the FM radio channel launched by Dainik Bhaskar for Hisar and Karna in Haryana?

a) My Radio

b) My FM

c) My Frequency

d) My Voice

Answer: Option B

2. What is the new name of Business Broadcast News channel ‘Bloomberg TV India’, owned by Anil Ambani?

a) BBN

b) BTV

c) BTVi

d) BloomTV

Answer: Option C

3. In which foreign language Zee Entertainment has launched its Bollywood movie channel?

a) French

b) Spanish

c) German

d) Chinese

Answer: Option C

4. Which Australian coffee chain has put $10 million into expansion to enter Indian metropolitan Delhi and Bengaluru in the coming year?

Answer: Option D

5. Which private sector bank is ready with a Unified Payments Interface (UPI) app and has also tied up with digital payments company Freecharge for it?

Answer: Option A

6. What is the amount of the investment that has been accorded to Telangana power project which will soon be inaugurated by Narendra Modi?

a) Rs 10600 crore

b) Rs 15600 crore

c) Rs 20600 crore

d) Rs 22600 crore

Answer: Option A

7. In which Indian state, SRS Cinema is planning to venture in July 2016?  

a) Measles

b) Polio

c) Viral Hepatitis

d) Ebola

Answer: Option C

8. Name the Indian fashion portal which has recently been acquired by Luxury Quotient India?

Answer: Option B

9. Which multi-artist concept jewellery brand has forayed into e-commerce format in August 2016?

a) Rivaaz

b) Kiah

c) Parineeta

d) Nimai

Answer: Option D

10. Which Dairy Farm has partnered with iD Fresh Foods to produce dairy products?

Answer: Option A

Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

Related Stories