Search

Business Quiz of the Week – September 17 to September 23

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the September 17 to September 23 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

Sep 23, 2016 15:20 IST
facebook IconTwitter IconWhatsapp Icon

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the September 17 to September 23 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

1. In which state of India, Adani Green Energy (Tamil Nadu) Ltd. has installed world’s largest solar power plant of 648 megawatts?

a) Andhra Pradesh

b) Tamil Nadu

c) Kerala

d) Karnataka

Answer: Option B

2. Name the energy solution provider that won its maiden order from Oil India limited (OIL) for 52.50 MW project capacity?

a)

b)

c)  

d)  

Answer: Option C

3. Which city is hosting Indian’s 1st music and dance festival that aims at showcasing the country's rich and diverse culture?

a) London

b) New York

c) Berlin

d) Sydney

Answer: Option D

4. Which company was recently conferred with the prestigious membership of the Asia-Pacific Aerospace Quality Group (APAQG)?

a)  

b)  

c)  

d)  

Answer: Option D

5. Who resigned as the Chief Executive Officer (CEO) of Jubilant FoodWorks Limited recently?

a) Ajay Kaul

b) Dev Amritesh

c) Tarun Bhasin

d) Abneesh Roy

Answer: Option A

6. Who was recently appointed as the first woman Director (Marketing) of Bharat Electronics Limited?

a) Anandi Ramalingam

b) Sucheta Ramalingam

c) Shikha Sharma

d) None of the above

Answer: Option

7. PV Bharathi was recently appointed as the Executive Director (ED) of which bank?  

a)  

b)  

c)  

d)  

Answer: Option D

8. India stood at which position in the World Economic Freedom (WEF) Index 2016?

a) 112th

b) 78th

c) 108th

d) 111th

Answer: Option A

9. Who is appointed as the Chairman of Life Insurance Corporation (LIC) of India?

a) Usha Pal

b) Usha Sangwan

c) VK Sharma

d) Nitin Srivastav

Answer: Option C

10. Which Indian consumer care company has acquired Chinese FMCG firm Zhongshan Ma Er Daily Products?

a)  

b)  

c)   

d)  

Answer: Option D

Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the September 17 to September 23 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

Related Stories