Search

Football General knowledge Quiz

Football is one of the popular games and it is played by approx. over 250 million players in over 200 nations. It has the highest television audience in sports. Here, we are giving 10 GK Questions and Answers on Football in the form of multiple choice question for amateur and sports lovers.

May 8, 2017 18:27 IST

Football is one of the popular games and it is played by approx. over 250 million players in over 200 nations. It has the highest television audience in sports. Here, we are giving 10 GK Questions and Answers on Football in the form of multiple choice question for amateur and sports lovers.

Football Game

1. Which of the following country won Football world Cup maximum times?

A. Germany

B. Italy

C. Argentina

D. Brazil

Ans: D

2. Who among the following player scores highest number of goals in Footbal World Cup?

A. Jurgen Klinsmann

B. Meradona

C. Miroslave Klose

D. Pele

Ans: C

3. Which of the following term is recognised as an early form of football by FIFA?

A. kemari

B. Episkyros

C. Cuju

D. Inuit

Ans: B

4. When was the first FIFA World Cup inaugurated?

A. 1930

B. 1931

C. 1932

D. 1933

Ans: A

Sports Quiz | Football |Lawn Tennis |Cricket

5. Which of following team do not play in stripes?

A. Newcastle

B. Southampton

C. Tottenham Hotspur

D. Lincoln City

Ans: C

6. Which of the following country hosted the first Football World Cup?

A. America

B. Argentina

C. Brazil

D. Uruguay

Ans: D

7. Which country became the first nation to win the Football World Cup?

A. Uruguay

B. Germany

C. Argentina

D. Belgium

Ans: A

8. When was first official international football match was played?

A. 1929

B. 1872

C. 1902

D. 1870

Ans: B

9. Who among the following scored the first goal in World Cup history?

A. Johino

B. Bert Patenaude

C. Lucien Laurent

D. Pele

Ans: C

10. Who among the following achieved the first World Cup hat-trick?

A. Johino

B. Bert Patenaude

C. Lucien Laurent

D. Pele

Ans: B

GK Questions & Answers on Football