Search

GK Questions for MBA: 15th October to 21st October

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 30th July to 05th August July.

Oct 21, 2016 16:16 IST

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 30th July to 05th August July.

1. Which state is observing Safe Motherhood Week from 14 October to 21 October 2016?

a) Delhi

b) Odisha

c) Gujarat

d) Uttar Pradesh

Answer: Option D

2. What is the theme for World Food Day 2016?

a) Family Farming: Feeding the world, caring for the earth

b) Climate is changing. Food and agriculture must too

c) Sustainable Food Systems for Food Security and Nutrition

d) Social Protection and Agriculture: Breaking the Cycle of Rural Poverty

Answer: Option A

3. Which country will collaborate with India on its projects for improving rail connectivity of Indian ports?

a) Japan

b) Denmark

c) Germany

d) United Kingdom

Answer: Option C

4. Which Indian company has been acquired by Russia's Rosneft Oil Company and its partners in October 2016?

a)  Essar Oil Limited

b)  Petronet Limited

c)  Indian Oil

d)  Hindustan Oil Exploration Company Ltd

Answer: Option A

5. Who has been appointed as Brand Ambassador of Valvoline Cummins India recently?

a)  Sachin Tendulkar

b)  Virat Kohli

c)  MS Dhoni

d)  Yuvraj Singh

Answer: Option B

6. Who headed the expert committee that in its report suggested that the Saraswati River was not mythical and it existed?

a) KS Valdiya

b) AK Singh

c) Shashi Shekhar

d) Madhav Chitale

Answer: Option A

7. Which company recently launched India’s first indigenous electric bus?

a)  

b)

c)

d)  

Answer: Option A

8.  Name the manned spacecraft of China that was launched carrying two astronauts in October 2016.

a) Shenzhou-10

b) Shenzhou-11

c) Tiangong-2

d) Long March-2F

Answer: Option B

9. Name the actor who will be awarded with the 44th Chaplin Award for the year 2016 by Film Society of Lincoln Center.

a)  Arnold Schwarzenegger

b)  Morgan Freeman

c)  Leonardo DiCaprio

d)  Robert De Niro

Answer: Option D

10. Who of the following announced the formation of a new political party named Peoples Resurgence and Justice Alliance (PRJA)?

a) Anna Hazare

b) Medha Patkar

c) Irom Sharmila

d) Kiran Bedi

Answer: Option C

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com