Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

GK Quiz for MBA | January 1 to January 6

Jan 6, 2017 09:32 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during January 1 to January 6.

    1. Name the intercontinental ballistic missile that has been test fired by India successfully?

    a) Agni-I

    b) Agni-II

    c) Agni-III

    d) Agni-IV

    Answer: Option D

    2. In which Indian state World famous gala festival Bargarh Dhanua Jatra is celebrated?

    a) Karnataka

    b) West Bengal

    c) Chhattisgarh

    d) Odisha

    Answer: Option D

    3. Who among the following has been appointed as the new UPSC chairman?

    a) David R Syiemlieh

    b) Alka Sirohi

    c) Manbir Singh

    d) Pradeep Kumar Joshi

    Answer: Option A

    4. Who among the following is Union Minister of State for Minority Affairs?

    a) Mukhtar Abbas Naqvi

    b) Shri Manohar Parrikar

    c) Shri Kalraj Mishra

    d) Shri Jual Oram

    Answer: Option A

    5. Name the table tennis Olympic champion who has announced her retirement through social media?

    a)  Wang Nan

    b)  Zhang Jike

    c)  Li Xiaoxia

    d)  Ma Long

    Answer: Option C

    6. Who among the following has been appointed as the Executive Director (ED) of Reserve Bank of India (RBI)?

    a) U S Paliwal

    b) Surekha Marandi

    c) Urjit Patel

    d) Raghuram Rajan

    Answer: Option B

    7. Who has been declared winner of Presidential elections held in Haiti?


    a) Jovenel Moïse

    b) Jude Célestin

    c) Jean-Charles Moïse

    d) Maryse Narcisse

    Answer: Option A

    8. Who will conduct the survey on "Swachh Survekshan 2017" to rank 500 cities across the country on cleanliness?

    a) Survey of India

    b) Quality Council of India

    c) National Sample Survey Organisation

    d) Indian Institute of Surveying and Mapping

    Answer: Option B

    9. Name the first country in Europe to pay its unemployed citizens a basic monthly income, amounting to 560 euros (USD 587)?

    a) Finland

    b) Switzerland

    c) Netherland

    d) Sweden

    Answer: Option A

    10. How much discount will be offered by Indian Oil Corporation (IOC), Bharat Petroleum Corp Ltd (BPCL) and Hindustan Petroleum Corp Ltd (HPCL) jointly on every LPG refill to those customers who will book and pay for it online?

    a) Rs. 15/-

    b) Rs. 10/-

    c) Rs. 5/-

    d) No discount

    Answer: Option C

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
      ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF