1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

GK Quiz for MBA | January 21 to January 27

Jan 27, 2017 15:38 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during January 21 to January 27.

    1. Which team of Indian Super League has appointed Ashish Shah as their new CEO?

    a) Kerala Blasters Kerala Blasters

    b) Delhi Dynamos Delhi Dynamos

    c) NorthEast United NorthEast United

    d) Atlético de Kolkata Atlético de Kolkata

    Answer: Option B

    2. Which state’s Governor has resigned after a controversy was triggered by reports in local media, which accused him of sexual misconduct?

    a) Sikkim

    b) Kerala

    c) Delhi

    d) Meghalaya

    Answer: Option D

    3. What rank has been secured by India in a list of eight great powers for the year 2017 by a leading American foreign policy magazine?

    a) 6th

    b) 10th

    c) 9th

    d) 1st

    Answer: Option A

    4. Which Indian state has announced a total ban on polythene carry bags from May 1, 2017 across the state?

    a) Delhi

    b) Odisha

    c) Madhya Pradesh

    d) Maharashtra

    Answer: Option C

    5. Which online travel portal has launched the first ever social luxury travel magazine called 'Luxury Travel Times'?

    a) Yatra. com

    b)  Make My Trip

    c) goibibo

    d) tripadvisor

    Answer: Option B

    6. Which state government has ordered released of 439 prisoners on humanitarian grounds on the eve of 68th Republic Day?

    a) Bihar

    b) Jharkhand

    c) Gujarat

    d) Karnataka

    Answer: Option C

    7. Who among the following has received PADMA VIBHUSHAN in the field of Science & Engineering?

    a) Shri Murli Manohar Joshi Shri Murli Manohar Joshi

    b)  Shri Sharad Pawar Shri Sharad Pawar

    c)  Prof. Udipi Ramachandra Rao Prof. Udipi Ramachandra Rao

    d) Sadhguru Jaggi Vasudev Sadhguru Jaggi Vasudev

    Answer: Option C

    8. Who among the following has been appointed as the Director of the New Delhi based United Nations Information Centre (UNIC)?

     Derk Seggar

    a) António Guterres

    b) Derk Seggar

    c) Mr. Yuri Afanasiev

    d) Mr. Shyam Khadka

    Answer: Option B

    9. Which country has built the world’s biggest solar park named Longyangxia Dam Solar Park?

    a) Japan

    b) North Korea

    c) China

    d) Philippines

    Answer: Option C

    10. Which city will host the 2018 FIFA World Cup finals?

    a) Yokohama, Japan

    b) Bordeaux, France

    c) New Delhi, India

    d) Kremlin, Russia

    Answer: Option D

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF