1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

GK Quiz for MBA | January 7 to January 13

Jan 13, 2017 11:33 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during January 7 to January 13.

    1. Name the first country to cease FM radio broadcasting?

    a) Finland

    b) Norway

    c) China

    d) Russia

    Answer: Option B

    2. When is National Youth Day, the birthday of Swami Vivekananda observed in India?

    a) 12 January 2017

    b) 13 January 2017

    c) 15 January 2017

    d) 10 January 2017

    Answer: Option A

    3. Which country has collaborated with India to raise agricultural productivity and the Loan of Credit Agreement of 100 million dollars signed for farm mechanisation?

    a) Bangladesh

    b) Sri Lanka

    c) Kenya

    d) Japan

    Answer: Option C

    4. In which city Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the 'The Nobel Prize' exhibition?

    a) Lucknow

    b) Gandhinagar

    c) Kanpur

    d) Delhi

    Answer: Option B

    5. Which is the name of the biography of Former wrestler and coach Mahavir Singh Phogat?

    a) Dangal

    b) Kushti

    c) Akhada

    d) Phogat

    Answer: Option C

    6. In which state the first Gender Literature Festival will be held?

    a) Bihar

    b) Madhya Pardesh

    c) Uttrakhand

    d) Chattisgarh

    Answer: Option A

    7. Which state will soon launch an e-wallet known as ‘tokapoisa.in’?

    a) Meghalaya

    b) Assam

    c) Arunachal Pradesh

    d) Tripura

    Answer: Option B

    8.  Which among the following airlines has launched the scheme ‘Fly for sure’?

    a)  JET AIRWAYS

    b) AIR ASHIA

    c) AIR INDIA

    d) INDIGO

    Answer: Option C

    9. What growth rate has been declared by the World Bank for India for the fiscal year 2016-17?

    a) 7.6 per cent

    b) 8.6 per cent

    c) 7 per cent

    d) 8.5 per cent

    Answer: Option A

    10. Which movie has won 74th Golden Globe Best Motion Picture Award in musical or comedy category?

    a) LA LA LAND

    b) SACKIE

    c) MOONLIGHT

    d) SULLY

    Answer: Option A

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF