Make your Brain Sharp

Apr 30, 2015 14:43 IST

    1. When 100 is added to a number, the result is 50 more than 3 times the number. Find the number.

    a. 50  b. 25  c. 75  d. 100

    2. √(361) - ∛343 = ?

    a. 18  b. 14  c. 12  d. 16

    3. If it is possible to make a meaningful word with the 4th, 5th, 6th and 7th letter of the word ‘CONTRADICTION’, write the third letter of the new word.

    a. R  b. T  c. A  d. D

    4. If a person buys a book for Rs. 36, which is available on 40% discount off the original price. What is the original price of the book?

    a. 52   b. 60  c. 56  d. 54

    5. Identify the wrong number:

    26    25    28    22    30    21    32


    a. 22  b. 28  c. 30  d. 25

    6. If |3x+2| = 5, then one of the value of x will be one. What will be the other value of x?

    a. -1 1/3  b. -2 1/3  c. 1 1/3  d. 2 1/3

    7. A committee of 3 persons is to be formed from a group of 7 ladies and 4 gents in which Mohan is always included. What is the probability that the committee includes two ladies?

    a. 7/15  b. 2/15  c. 5/56  d. 11/49

    8. If the first and the second letters in the word ‘DIVESTMENT’ were interchanged, also the third and the fourth letters, the fifth and the sixth letters and so on, which letter would be the 8th letter from your right?

    a. M  b. E  c. T  d. N

    9. Find out the number that should come next in the following number series?

    2 2 3 2 3 4 2 3 4 5 2 3 4 5 6 2 3 4 5 6 7 2 3 4 5 6 7 8

    a. 3  b. 2  c. 9  d.7 e. None of these

    10. In a certain code OWNER is written PQSTV. How is WINNER written in that code?

    a. PPLSGT b. GPTTVS

    c. TTLMSV d. GGPTSV

    11. Anita introduced a boy and said that ‘’He is the brother of the daughter of my mother’’. How is the boy related to Anita?

    a. Husband b. Father

    c. Brother d. Uncle

    12. I went 20m to the north and, then I turned 15m west, then 10m south and then 15m east. In which direction is I from the starting point?

    a. North b. East

    c. West d. South

    13. Identify the figure that needs to be interchanged with the other figure to correct the sequence:

    a. Replace a with c

    b. Replace b with c

    c. Replace with d

    d. Replace c with d

    Answer

    1.b, 2. c, 3.a, 4.b, 5. a, 6. b, 7. a, 8. b, 9. b, 10. b, 11. c, 12.a, 13.d.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF