Search

MBA Business Quiz from May 06 to May 12

The business quiz for MBA aspirants is a an interactive guide to aid you in your preparation of all the management entrance exams. It comprises of questions from various industry verticals and will also test you on your awareness about the taglines used by Indian brands and will carries questions on International organisations. We have also presented some questions on logo of famous brands for ou to guess. The current happenings in the week May 06 to May 12, 2017 in the business world are the prime focus of the quiz.

May 12, 2017 16:08 IST
facebook IconTwitter IconWhatsapp Icon

The business quiz for MBA aspirants is a an interactive guide to aid you in your preparation of all the management entrance exams. It comprises of questions from various industry verticals and will also test you on your awareness about the taglines used by Indian brands and will carries questions on International organisations. We have also presented some questions on logo of famous brands for ou to guess. The current happenings in the week May 06 to May 12, 2017 in the business world are the prime focus of the quiz. Take the test and ascertain your Business IQ regarding the happenings taking place in the current week.

1. Which bank has become the first lender to classify Videocon Industries as a bad loan?

a) Yes Bank

b) Dena Bank

c) SBI Bank

d) Canara Bank

Answer: Option B

2. Which telecom company has partnered with tax aggregator ‘Ola’ to roll out integrated digital offerings?

a) Idea-Vodafone

b) Tata Telecom

c) Bharti Airtel

d) BSNL

Answer: Option C

3. Which state government has signed up with Facebook to provide entrepreneurs with new digital resources, insights and stimulus to build and grow their businesses online?

a) Assam Government

b) Punjab Government

c) Uttar Pradesh Government

d) Kerala Government

Answer: Option A

4. Which factual entertainment company aims to launch itself in general entertainment channel (GEC) category by the end of 2017 in hindi language?

a) History TV

b) National Geographic Channel

c) HBO

d) Discovery Communications

Answer: Option D

 

5. Which 2 direct-to-home (DTH) service have received approval from Competition Commission of India (CCI) for proposed merger?

a) Dish TV and Videocon d2h

b) Tata Sky and Dish TV

c) Videocon d2h and Tata Sky

d) Airtel digital TV and Videocon d2h

Answer: Option A

6. Which company has signed up for the title sponsor of the Pro Kabaddi League (PKL)?

a) Vivo

b) Vodafone

c) Gionee

d) OPPO Electronics

Answer: Option A

7. Which pharmaceutical company has launched generic blood cancer drug in India?  

a) Sanofi Aventis

b) GlaxoSmithKline

c) Natco Pharma

d) Celgene Inc.

Answer: Option C

8. Which Infrastructure company has won a USD 165 million (Rs 1,100 crore) contract for a road project in Laos?

a) SKIL Infrastructure

b) GMR Infrastructure

c) Infrastructure Leasing & Financial Service (IL&FS) Transportation

d) Larsen & Toubro

Answer: Option C

9. Which company plans to acquire Swedish engineering and design firm ‘Escenda Engineering AB’ for an undisclosed amount to expand its presence in Europe's automotive and industrial machinery sectors?

a) Tata Technologies

b) Hindustan Motors Limited

c) Eicher Motors

d) Ashok Leyland

Answer: Option A

10. Which US apparel chain will manufacture and sell locally in India to counter mounting competition from its European rivals Zara and Hennes & Mauritz (H&M)?

a) Coach

b) GAP

c) Michael Kors 

d) Aeropostale

Answer: Option B

11. Guess the logo of this brand?

MBA BUSINESS QUIZ

a) Sunflower Oil

b) British Petroleum

c) Green Star

d) Voltas AC

Answer: Option B  

12. This logo belongs to which of the following brands?

MBA BUSINESS QUIZ

a) P&G

b) Unilever

c) Mars

d) Nestle

Answer: Option D

13. Which of the following Airlines own this logo?

MBA BUSINESS QUIZ

a) Etihad Airways

b) Emirates

c) Qantas Airways

d) Qatar Airways

Answer: Option C

14. Which of these management consultancies has this tagline “High Performance. Delivered”?

a) IBM

b) Accenture

c) PWC

d) BCG

Answer: Option B

15. Which of these brands has this tagline “Think Different”?

a) Apple

b) Microsoft

c) IBM

d) Google

Answer: Option A

16. Which of these IT firms has this tagline “Applying Thought”?

a) TCS

b) Wipro

c) Tech Mahindra

d) None of these

Answer: Option B

17. Which of these car brands has this tagline “The Ultimate Driving Machine”?

a) Scorpio

b) Audi

c) BMW

d) Ferrari

Answer: Option C

18. Which of these Business Channels has this tagline “Profit from it”?

a) NDTV profit

b) CNBC

c) IBN

d) Times Now

Answer: Option B

19. Which of these Indian PSU has this tagline “Making Tomorrow Brighter”?

a) GAIL

b) SAIL

c) ONGC

d) IOCL

Answer: Option C

20. Which of the following stock exchanges has this tagline “The world puts its stock in us”?

a) New York Stock Exchange

b) NASDAQ

c) Bombay Stock Exchange

d) Singapore Stock Exchange

Answer: Option A

Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

Download our free PDF for the month of MAY 2017 to practise important GK and current affair questions. All you need to do is click on the link provided below and download the free eBook.

MBA General Awareness Study Material: May 2017

Kindly ‘Register’ with us to practice more Business Quiz regularly to keep your business quotient high!

Related Stories