SSC CHSL 2021 Exam from 4th to 12th August for Remaining Candidates: Check Tier-1 Memory Based General Awareness Sports Questions with Answers

SSC CHSL 2021 Exam from 4th to 12th August for Remaining Candidates: Check Memory Based General Awareness Sports Questions that came in SSC CHSL Tier-1 2021 Online Exam held previously from 12th to 19th April 2021. 

Created On: Jul 30, 2021 11:52 IST
SSC CHSL 2021 Exam from 4th to 12th August for Remaining Candidates: Check Tier-1 Memory Based General Awareness Sports Questions with Answers
SSC CHSL 2021 Exam from 4th to 12th August for Remaining Candidates: Check Tier-1 Memory Based General Awareness Sports Questions with Answers

SSC CHSL 2021 Exam from 4th to 12th August for Remaining Candidates: SSC conducted the Combined Higher Secondary Level (CHSL) 2020-21 Tier-1 Exam from 12th to 19th April 2021  in online mode across the country (except in West Bengal Exam Centres). Due to the COVID-19 Surge, the SSC CHSL Tier-1 2020-21 exam got postponed and now the Staff Selection Commission will conduct the exam for leftover candidates from 4th to 12th August 2021.

Check SSC CHSL 2021 Exam & Admit Card Updates

So for the benefit of the remaining candidates, we are going to share the important memory-based General Awareness SPORTS questions with answers as per the feedback received by the candidates who earlier appeared in the Exam.

SSC CHSL 2021 Exam Important Stories:

Check SSC CHSL Tier-1 2021 Exam Analysis - Difficulty Level & Good Attempts

Check SSC CHSL 2021 Exam Memory Based GK/GA/ Current Affairs Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Memory Based GEOGRAPHY Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Memory Based INDIAN POLITY Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Memory Based HISTORY Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Memory Based General Science Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Exam & Admit Card Guidelines Issued by Commission

Let’s have a look at the Important General Awareness Sports Questions that are being covered in the SSC CHSL 2021 Tier-1 Exam:

SSC CHSL 2021 Tier-1 Exam Memory Based General Awareness Sports Questions with Answers

1. ICC Women's ODI Cricketer of the Decade:

Answer: Australia’s Ellyse Perry won the major individual women’s honors at the ICC Awards of the Decade: ICC Women’s ODI Cricketer of the Decade, ICC Women’s T20I Cricketer of the Decade, and ICC Female Player of the Decade.

2. ICC ODI Player of the decade:

Answer: India captain Virat Kohli received the ICC top honors for the decade, including the Sir Garfield Sobers award for the best male cricketer of the past 10 years and the ODI Cricketer of the Decade award.

Get SSC CHSL 2021 Study Material

3. Ian Bell belongs to which country?

Answer: Ian Ronald Bell MBE is a former English cricketer who played international cricket in all formats for the England cricket team.

4. T20 Cricket 2007 World Cup Winner:

Answer: India

Check Category-wise SSC CHSL 4726 Vacancy Details, Job Profile, Salary & Promotion Policy 2021

5. World Badminton Championship 2019 held in?

Answer: St. Jakobshalle in Basel, Switzerland

6. Headquarters of Khelo India Youth Games:

Answer: New Delhi

7. Who won the Senior National Billiards Championship 2020?

Answer: Pankaj Advani

8. Which Indian Batsman has played most test matches?

Answer: Sachin Tendulkar

Practice SSC CHSL Mock Tests with Answers

9. Snake Boat Race takes place in which state?

Answer: Kerala

10. Who is the President of All India Chess Federation?

Answer: Sanjay Kapoor

11. Who was the highest-paid athlete of 2020?

Answer: Roger Federer topped the Forbes' 2020 list of the world's 100 highest-paid athletes.

Also Read:

Get SSC 2021 Exam Calendar
Get SSC Result Calendar 2021

Related Categories

Comment (0)

Post Comment

3 + 3 =
Post
Disclaimer: Comments will be moderated by Jagranjosh editorial team. Comments that are abusive, personal, incendiary or irrelevant will not be published. Please use a genuine email ID and provide your name, to avoid rejection.