1. Home
  2.  |  
  3. Test & Quizzes |  

Current Affairs Quiz: 11 February 2016

Feb 11, 2016 19:00 IST

Jagranjosh.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Australia's new High Commissioner to India, NATO and EU Agreement and UNESCO World Heritage Site to be electrified among others.

1.    Name the person who was appointed as Australia's new High Commissioner to India on 11 February 2016.
a)    Frances Adamson
b)    Harinder Sidhu
c)    Pallavi Sharda
d)    Mathai Varghese

2.    The North Atlantic Treaty Organization (NATO) and the European Union (EU) on 10 February 2016 signed an agreement to improve cooperation on
a)    Tackling ISIS
b)    Crimea Issue
c)    Cyber defense
d)    Migrants Issue

3.    Who took the charge as the director of the United Nations Information Centre (UNIC) in Buenos Aires that serves Argentina and Uruguay on 10 February 2016?
a)    Tamar Hahn
b)    Kiran Mehra-Kerpelman
c)    Yuri Afanasiev
d)    None of these

4.    Which state on 10 February 2016 unveiled the draft document titled Vision 2030?
a)    Assam
b)    Delhi
c)    Gujarat
d)    Karnataka

5.    Which UNESCO World Heritage Site in India will be completely electrified by the Independence Day 2016?
a)    Ajanta-Ellora caves
b)    Ellora Caves
c)    Hill Forts of Rajasthan
d)    Elephanta Island

6.    The Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) agreed to store half of crude oil in which of the following strategic petroleum storage that is being managed by Indian Strategic Petroleum Reserve Ltd. (ISPRL)?
a)    Padur
b)    Mangalore
c)    Visakhapatnam
d)    Chandikhole

7.    Who on 8 February 2016 was named as IFPI Global Recording Artist of 2015 across all music formats?
a)    Adele
b)    Ed Sheeran
c)    Taylor Swift
d)    One Direction

8.    Identify the veteran Bengali film director who passed away on 10 February 2016 in Kolkata?
a)    Bappaditya Bandopadhyay
b)    Satyen Bose
c)    Aurobindo Mukherjee
d)    Chidananda Das Gupta

9.    Identify the Kerala martial artist who on 8 February 2016 set a new world record for most knuckle push-ups in a minute is?
a)    Melvin Matthew
b)    Sijin Jacon
c)    V J Gomes
d)    K J Joseph

10.    Smartbox Ecommerce Solutions on 9 February 2016 announced its tie-up with which bank to help reduce delivery returns for e-commerce firms?
a)    Bank of India
b)    YES Bank
c)    Dena Bank
d)    Axis Bank

11.   For which region of India did Union Government released the Hydrocarbon Vision 2030 in February 2016?
a)    Ghoorkha land
b)    North Andhra
c)    North-east
d)    Bhundhel Khand

12.   Identify the academy to which Reliance Industries chairman and managing director (CMD) Mukesh Ambani and Sam Pitroda were elected members in February 2016.
a)    Indian National Academy of Engineering
b)    US National Academy of Engineering (NAE)
c)    UN Academy of Aviation
d)    None of these

13.   Where was the Marine Museum inaugurated on 3 February 2016?
a)    Puri, Odisha
b)    Digha, West Bengal
c)    Andaman & Nicobar Island
d)    Daman and Diu

14.   Which animal was notified as vermin for a period of one year in Uttarakhand by the Union Government in February 2016?
a)    Wild Pig
b)    Neel gai
c)    Wild Fox
d)    Wild Elephants

15.   Where the National Arogya Fair-2016 was held in the month of February 2016?
a)    New Delhi
b)    Chennai
c)    Dehradun
d)    Darjeeling

Answers
1-(b)    6-(b)    11-(c)
2-(c)    7-(a)    12-(b)
3-(a)    8-(c)    13-(b)
4-(a)    9-(d)    14-(a)
5-(d)    10-(b)    15-(c)

Is this article important for exams ? Yes22 People Agreed
Read more Current Affairs on: Current Affairs Quiz , Current Affairs , Interactive Quiz

DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK