Jagran Josh Logo
  1. Home
  2.  |  
  3. Test & Quizzes |  

Current Affairs Quiz: 17 November 2015

Nov 17, 2015 19:00 IST

Jagranjosh.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like 2015 G20 Summit, National Investment and Infrastructure Fund and Nepal's football chief among others.

1. Under which of the following initiatives the Union Government on 17 November 2015 approved State Annual Action Plans with an investment of 5748 crore rupees?
a) AMRUT
b) Housing For All by 2022
c) Smart Cities
d) NREGA

2. Who among the following was on 13 November 2015 appointed as the Chairman of Governing Council of National Investment and Infrastructure Fund (NIIF)?
a) Vice-Chairman of NITI Aayog
b) Union Finance Minister
c) Chief Economic Advisor to GOI
d) RBI Governor

3. In which city the 2015 G20 Summit concluded on 16 November 2015?
a) Brisbane, Australia
b) Cannes, France
c) Antalya, Turkey
d) Toronto, Canada

4. Which of the following hospitality companies on 16 November 2015 agreed to buy Starwood Hotels & Resorts to form world’s largest hotel company?
a) MGM Resorts International
b) Oberoi Hotels & Resorts
c) Taj Group of Hotels
d) Marriott International

5. Identify the Nepal's football chief who was banned by FIFA on 16 November 2015 over the alleged charges of corruption.
a) Ganesh Thapa
b) Gaurav Thapa
c) Viphet Sihachakr
d) Narayan Narshingh Rana

6. Who on 15 November 2015 won the gold medal at the Boys' singles event in the BWF World Junior Championships held in Lima?
a) Siril Verma
b) Chia Hung Lu
c) Adulrach Namkul
d) Natsuki Nidaira

7. Which state got its first Mega Food Park on 16 November 2015?
a) Andhra Pradesh
b) Odisha
c) Telangana
d) Haryana

8. Which country on 15 November 2015 won the Fed Cup held in Prague?
a) Russia
b) United States
c) Belgium
d) Czech Republic

9. Identify the VHP leader associated with the Ramjanmabhoomi movement who died on 17 November 2015 in Gurgaon.
a) SS Apte
b) KM Munshi
c) Ashok Singhal
d) Kalyan Singh

10. Name the state that on 16 November 2015 implemented National Food Security Act (NFSA), 2013 in 14 districts.
a) Telangana
b) Odisha
c) Tripura
d) Andhra Pradesh

11. Which of the following state government on 16 November 2015 decided to waive loans taken by over 25000 weavers amounting to a total of more than 110 crore rupees?
a) Andhra Pradesh
b) Odisha
c) Tripura
d) Assam

12. India and China on 16 November 2015 decided to deepen bilateral defence ties and maintain peace and tranquility at
a) Line of Actual Control
b) Wakhjir Pass
c) Karakoram Highway
d) Mahakali Zone

13. Prime Minister Narendra Modi during his visit to United Kingdom unveiled statue of which famous historical personality in London on 14 November 2015?
a) Kuvempu
b) Akka Mahadevi
c) Sarvajna
d) Basaveshwara

14. Mandala pooja pilgrimage started on 17 November 2015 in the famous hill shrine of Sabarimala located in
a) Karnataka
b) Himachal Pradesh
c) Kerala
d) Uttarakahand

15. Who among the following was on 13 November 2015 appointed as a member of the Governing Council of the National Investment and Infrastructure Fund (NIIF)?
a) Arundhati Bhattacharya
b) Chanda Kochhar
c) Shikha Sharma
d) Indra Nooyi

Answers

1-(a)    6-(b)    11-(a)
2-(b)    7-(c)    12-(a)
3-(c)    8-(d)    13-(d)
4-(d)    9-(c)    14-(c)
5-(a)    10-(b)    15-(a)

Is this article important for exams ? Yes60 People Agreed
Read more Current Affairs on: Current Affairs Quiz , Current Affairs , Interactive Quiz ,

DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

Newsletter Signup
Follow us on
This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK