Jagran Josh Logo
  1. Home
  2.  |  
  3. Test & Quizzes |  

Current Affairs Quiz: 21 December 2015

Dec 21, 2015 19:00 IST

Jagranjosh.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Islamic-compliant airline Rayani airlines, Indian Super League (ISL) and Top 50 Global R&D Company among others.

1.    Who will head the commission of inquiry that was constituted on 21 December 2015 by Delhi Government to probe the alleged irregularities in DDCA?
a)    Gopal Subramanium
b)    L Narasimha Reddy
c)    TSR Subramanium
d)    Mihir Shah

2.    Which country on 20 December 2015 launched the first Islamic-compliant airline Rayani airlines?
a)    Saudi Arabia
b)    Myanmar
c)    Malaysia
d)    The United Arab Emirates (UAE)

3.    Which of the following Football Club (FC) on 20 December 2015 won the 2015 Indian Super League (ISL) Football tournament?
a)    Delhi Dynamos FC
b)    Goa FC
c)    Chennaiyin FC
d)    Mumbai City FC

4.    The Senate of United States (US) on 19 December 2015 ratified reforms of which multinational organisation to boost the representation of emerging economies in it?
a)    International Monetary Fund (IMF)
b)    World Bank (WB)
c)    United Nations Security Council (UNSC)
d)    World Economic Forum (WEF)

5.    Who was on 20 December 2015 crowned Miss Universe 2015?
a)    Pia Alonzo Wurtzbach (the Philippines)
b)    Shaymaa Qasim Abdelrahman (Iraq)
c)    Gabriela Isler (Columbia)
d)    Mireia Lalaguna Royo (Spain)

6.    Who of the following on 21 December 2015 became the first cricketer from New Zealand to top the International Cricket Council’s (ICC’s) Test rankings?
a)    Tom Latham
b)    Kane Williamson
c)    Brendon McCullum
d)    Ross Taylor

7.    Governing conservative People’s Party (PP) of Prime Minister Mariano Rajoy on 20 December 2015 won the general elections of which country?
a)    Singapore
b)    Spain
c)    Myanmar
d)    Andorra

8.    Who of the following on 20 December 2015 won the second edition of the International Premier Tennis league (IPTL)?
a)    Philippine Mavericks
b)    Japan Warriors
c)    Indian Aces
d)    Singapore Slammers

9.    Special semi-luxury train connecting Delhi and Thar Desert was started in the third week of December 2015. The train is named
a)    Thar Circuit
b)    Desert Circuit
c)    Desert Queen
d)    Marusthali Darshan

10.    Name the Indian company that was listed on Top 50 Global R&D Company?
a)    Tata
b)    Mahindra
c)    Reliance
d)    Maruti

11.    Who on 20 December 2015 was named as the 2015 AIFF Player-of-the-Year?
a)    Sunil Chhetri
b)    Mahesh Gawli
c)    Narayan Das
d)    Eugeneson Lyngdoh

12.    Which state government on 18 December 2015 passed the proposal to set up five new districts?
a)    Odisha
b)    Assam
c)    West Bengal
d)    Andhra Pradesh

13.    Who on 19 December 2015 was crowned as the Miss World 2015?
a)    Miss South Africa Rolene Strauss
b)    Miss Spain Mireia Lalaguna Royo
c)    Miss Russia Sofia Nikitchuk
d)    Miss Indonesia Maria Harfanti

14.    Which multilateral agency on 18 December 2015 released Migration and Remittances Factbook 2016?
a)    International Monetary Fund
b)    World Bank
c)    World Trade Organisation
d)    New Development Bank

15.    As per the Migration and Remittances Factbook 2016 released on 18 December 2015, which of the following is expected to become the largest remittance receiving country in 2015?
a)    Mexico
b)    China
c)    India
d)    Bangladesh

Answers

1-(a)    6-(b)    11-(d)
2-(c)    7-(b)    12-(c)
3-(c)    8-(d)    13-(b)
4-(a)    9-(b)    14-(b)
5-(a)    10-(a)    15-(c)

Is this article important for exams ? Yes32 People Agreed
Read more Current Affairs on: Current Affairs Quiz , Current Affairs , Interactive Quiz

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

Newsletter Signup
Follow us on
This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK