Jagran Josh Logo
  1. Home
  2.  |  
  3. Test & Quizzes |  

Current Affairs Quiz: 28 December 2015

Dec 28, 2015 18:48 IST

Jagranjosh.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics Atal Samman Award, Global Soccer Award 2015 and Asian Luge Championship among others.

1.    Which country on 27 December 2015 gave its final approval to amend the One Couple, One Child Policy?
a)    China
b)    Bangladesh
c)    Pakistan
d)    Brazil

2.    From where the indigenously developed Air-to-Air missile Astra was successfully test-fired on 25 December 2015?
a)    Pokhran Test Range, Rajasthan
b)    National Defence Academy, Pune
c)    Integrated Test Range, Balasore
d)    Air Force Academy, Dundigul

3.    With which company on 28 December 2015 the Government of Andhra Pradesh signed a MoU on technology initiatives?
a)    Facebook
b)    Microsoft India
c)    Google Inc
d)    Twitter Inc

4.    Which country on 27 December 2015 adopted country’s first counter-terrorism law which was titled Anti-Terrorism Bill, 2015?
a)    China
b)    North Korea
c)    Iran
d)    Pakistan

5.    Which of the following company on 27 December 2015 launched 4G telecom services under the brand name Jio?
a)    Idea
b)    Airtel
c)    Vodafone
d)    Reliance

6.    Who among the following was on 26 December 2015 conferred with Atal Samman Award?
a)    J M Sali
b)    Achyutanand Mishra
c)    Frank Islam
d)    L Subramaniam

7.    Who was on 27 December 2015 became the youngest ever goal-scorer for India in football?
a)    Sunil Chhetri
b)    Subrata Paul
c)    Lallianzuala Chhangte
d)    Koushik Sarkar

8.    Who was on 26 December 2015 became first Indian to officiate a wrestling competition in Olympics?
a)    Anil Kumar
b)    Nirmala Devi
c)    Ravinder Singh
d)    Ashok Kumar

9.    Popular science-fiction writer George Clayton Johnson who died on 25 December 2015 was most famous for writing the first episode of which science fiction television series?
a)    Doctor Who
b)    Thunderbirds
c)    Babylon 5
d)    Star Trek

10.    Who on 27 December 2015 was awarded with the Best Player of the Year at Globe Soccer Awards 2015?
a)    Cristiano Ronaldo
b)    Neymar
c)    Lionel Messi
d)    Zinedine Zidane

11.    Name the Indian winter sport athlete who on 27 December 2015 won the silver medal in the 18th edition of the Asian Luge Championship.
a)    Shiva Keshavan
b)    Dev Prakshan
c)    Himanshu Thakur
d)    Nadeem Iqbal

12.    Who on 27 December 2015 became the first woman Chief Operating Officer (COO) of the Big Four accounting firm in India?
a)    Satyavati Berera
b)    Satyavati Verma
c)    Claire Bergin
d)    Naina Lal Kidwai

13.    Identify the veteran actress, known for her iconic hairstyle, who died on 25 December 2015 in Mumbai.
a)    Madhubala
b)    Sadhana
c)    Nargis
d)    Nimmi

14.    Name the former Chief Justice of Karnataka and Kerala High Courts who had headed a Committee on Criminal Justice System and he died on 22 December 2015.
a)    VS Malimath
b)    Badri Bahadur
c)    S Varadachary
d)    DV Subba Rao

15.    Which one of the following IT-based initiatives was not launched by Union Ministry of Health and Family Welfare on 25 December 2015 to provide citizen-centric health services?
a)    e-office
b)    Kilikari
c)    Mobile Academy
d)    M-Cessation

Answers

1-(a)    6-(b)    11-(a)
2-(c)    7-(c)    12-(a)
3-(b)    8-(d)    13-(b)
4-(a)    9-(d)    14-(a)
5-(d)    10-(c)    15-(a)

Is this article important for exams ? Yes33 People Agreed

DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

Newsletter Signup
Follow us on
This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK