1. Home
  2.  |  
  3. Test & Quizzes |  

Current Affairs Quiz: 29 February 2016

Feb 29, 2016 19:00 IST

Jagranjosh.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like All India Open Invitational Snooker Championship, ban on the sale of army uniforms and North-East Festival of Plays among others.

1.    Who won the 1st All India Open Invitational Snooker Championship held at Aurangabad on 29 February 2016?
a)    Rahul Sachdev
b)    Pushpender Singh
c)    Laxman Rawat
d)    Kamal Chawla

2.    Who took over as the new Police Commissioner of Delhi on 29 February 2016?
a)    Sudhir Singh Yadav
b)    JV Ramudu
c)    Alok Verma
d)    Bhim Sain Bassi

3.  
 Who of the following on 28 February 2016 won the men’s singles title of Dubai ATP Tennis?
a)    Marcos Baghdatis
b)    Rafael Nadal
c)    David Ferrer
d)    Stanislas Wawrinka

4.    Which state on 28 February 2016 imposed a ban on the sale of army uniforms across the state?
a)    Rajasthan
b)    Jammu and Kashmir
c)    Punjab
d)    Himachal Pradesh

5.    Who was named as the first chairperson of Banks Board Bureau (BBB), whose constitution was approved by Union Government on 28 February 2016?
a)    Vinod Rai
b)    HN Sinor
c)    Rupa Kudwa
d)    Anil K Khandelwal

6.    Indian women cricket team on 28 February 2016 won the three-match T20 International series, 3-0 against
a)    Pakistan
b)    Bangladesh
c)    Australia
d)    Sri Lanka

7.    The North-East Festival of Plays started on 28 February 2016 in
a)    Aizawl
b)    ImphaI
c)    Guwahati
d)    Agartala

8.    Who of the following on 28 February 2016 was re-elected as President of the All India Trade Union Congress (AITUC).
a)    Dinesh Sharma
b)    Rajendra Singh
c)    Gurudas Dasgupta
d)    Ramendra Kumar

9.    National Science Day was celebrated on 28 February 2016 with the theme
a)    Science for Nation Building
b)    Scientific Issues for Development of the Nation
c)    Science and Innovation
d)    Science for Environmental Protection

10.    Chief Minister of which state on 28 February 2016 announced setting up of legal assistance cells at gram panchayat level to improve access to the justice delivery system to the poor and the underprivileged people?
a)    Madhya Pradesh
b)    Odisha
c)    Gujarat
d)    Himachal Pradesh

11.    Name the winner(s) of Best Original Screenplay award at 88th Academy awards (Oscars) that was announced on 29 February 2016.
a)    Josh Singer and Tom McCarthy
b)    Charles Randolph and Adam McCkay
c)    Alicia Vikander and Adam McCkay
d)    Tom McCarthy and Alicia Vikander

12.    Who was unanimously elected as the Chairperson of the Governing Council of International Fund for Agricultural Development (IFAD) for a period of two years during its 39th Session held on 17 February and 18 February 2016 in Rome, Italy?
a)    Dinesh Sharma
b)    Rajendra Singh
c)    KN Vyas
d)    Ashok Chawla

13.  
 Name the sound designer that on 27 February 2016 became the first Asian to win Golden Reel Award.
a)    Vivek Sachidanand
b)    Resul Pookutty
c)    AR Rahman
d)    Renganaath Ravee

14.    Identify the Slovenian high-jumper. He on 27 February 2016 was elected the Chairman of the International Association of Athletics Federations (IAAF) Athletes' Commission in Monaco.
a)    Tom Parsons
b)    Martyn Bernard
c)    Yaroslav Rybakov
d)    Rozle Prezelj

15.  
 Identify the industrialist who in February 2016 invested in home rental startup NestAway.
a)    Ratan Tata
b)    Mukesh Ambani
c)    Azim Premji
d)    Narayan Murthy

Answers
1-(a)    6-(d)    11-(a)
2-(c)    7-(b)    12-(a)
3-(d)    8-(d)    13-(b)
4-(c)    9-(b)    14-(d)
5-(a)    10-(b)    15-(a)

Is this article important for exams ? Yes40 People Agreed
Read more Current Affairs on: Current Affairs Quiz , Current Affairs , Interactive Quiz

DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK