1. Home
  2.  |  
  3. Test & Quizzes |  

Current Affairs Quiz: 9 April 2016

Apr 9, 2016 15:00 IST

Jagranjosh.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like black hole in galaxy NGC 1600, International Roma Day and President of Kosovo among others.

1.    Who was appointed as the Andhra Pradesh Government Advisor by Chief Minister Chandrababu Naidu on 8 April 2016?
a)    Baba Ram dev
b)    Kodali Venkateswara Rao
c)    Hari Krishna
d)    Chaganti Koteswara Rao

2.    Identify the date on which International Roma Day is celebrated across Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE).
a)    8 April
b)    8 March
c)    5 May
d)    21 February

3.    How many times the newly discovered supermassive black hole in galaxy NGC 1600 is compared to sun according to a release of NASA in April 2016?
a)    16
b)    17
c)    18
d)    19

4.    Name the person who was sworn-in as the President of Kosovo in April 2016.
a)    Jakup Krasniqi
b)    Hashim Thaci
c)    Atifete Jahjaga
d)    Fadil Hoxha

5.    Identify the person whose name was approved by Vietnam’s National Assembly (Parliament) as the country's eighth Prime Minister.
a)    Jakup Krasniqi
b)    Hashim Thaci
c)    Nguyen Tan Dung
d)    Nguyen Xuan Phuc

6.    A copy of the first edition of the original ‘First Folio’ was found at the Mount Stuart House on the Isle of Bute, off the western coast of Scotland. It contains the plays of which famous playwright?
a)    Charles Dickens
b)    William Wordsworth
c)    William Shakespeare
d)    Christopher Marlowe

7.    The book titled ‘Endurance: My Year in Space and Our Journey to Mars’ to be released in November 2017, as announced by the publisher Alfred A. Knopf, is a story of which famous personality?
a)    Scott Kelly
b)    Mark Kelly
c)    Mikhail Korniyenko
d)    Timothy Kopra

8.    Which one of the following Indian businesswomen does not find a place among Asia’s 50 Power Businesswomen 2016 released by Forbes on 6 April 2016?
a)    Arundhati Bhattacharya
b)    Nita Ambani
c)    Vinita Gupta
d)    Naina Lal Kidwai

9.    ITC Limited on 7 April 2016 announced renewing it’s around 40-year old partnership with which of the following hotel and leisure companies?
a)    Marriott International
b)    Fairmont Hotels and Resorts
c)    Starwood Hotels and Resorts Worldwide, Inc
d)    Four Seasons Hotels and Resorts

10.  Who on 7 April 2016 was appointed the Chief Executive Officer (CEO) of the logistics firm GoJavas?
a)    Vijay Ghadge
b)    Jai Vohra
c)    Dhirendra Sharma
d)    Amitabh Coomar

11.   Which of the following online furniture store was acquired by the Future Group in the first week of April 2016?
a)    FabFurnish.com
b)    UrbanLadder.com
c)    Pepperfry.com
d)    Ezaara.com

12.   Who in April 2016 took over as Deputy Chairman of Kolkata Dock System under Kolkata Port Trust?
a)    R P S Kahlon
b)    M T Krishna Babu
c)    S Balaji Arunkumar
d)    Arun Kumar

13.   What is the name of the book that narrates the story of actor Emraan Hashmi life when his family dealt with the horrific struggle as his six-year-old son Ayaan battled his way through cancer?
a)    The Kiss of Love
b)    The struggle around cancer
c)    The Kiss of Life
d)    None of these

14.   Name the American country music legend who died of pneumonia at his home in Northern California on 6 April 2016, the day was his 79th birthday.
a)    Merle Haggard
b)    Johnny Cash
c)    Buck Owens
d)    George Jones

15.   Which team topped the April 2016 edition of FIFA or Coca-Cola World Rankings of Soccer?
a)    Argentina
b)    Brazil
c)    France
d)    Italy

Answers

1-(d)    6-(c)    11-(a)
2-(a)    7-(a)    12-(c)
3-(b)    8-(d)    13-(c)
4-(b)    9-(c)    14-(a)
5-(d)    10-(d)    15-(a)

Is this article important for exams ? Yes27 People Agreed
Read more Current Affairs on: Current Affairs Quiz , Current Affairs , Interactive Quiz

DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK