1. Home
  2.  |  
  3. Test & Quizzes |  

Current Affairs Quizzes - 4 November 2015

Nov 4, 2015 19:00 IST

Jagranjosh.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Norway’s consulate general in Mumbai, discovery of Dracula ant and APJ Abdul Kalam Amrut Yojna among others.

1. Name the Pakistani cricketer who on 3 November 2015 announced his decision to retire from International Test Cricket.
a) Ahmed Shehzad
b) Misbah-ul-Haq
c) Shoaib Malik
d) Mohammad Hafeez

2. Norway on 3 November 2015 reopened its Consulate General in Mumbai after over four decades of closure. The previous consulate of Norway was shut down in?
a) 1969
b) 1970
c) 1973
d) 1979

3. Who of the following will head the Norway’s Consulate General of Mumbai that was reopened on 3 November 2015 after four decades of closure?
a) Torbjorn Holthe
b) Borje Brende
c) Nils Ragnar Kamsvag
d) Nicolai Aall

4. Who of the following is the author of the book, Interlinking of Indian Rivers that was released on 3 November 2015 by CWC Chairman AB Pandya?
a) T S Nath
b) Radha Kant Bharati
c) Dharamveer Singh
d) Pankaj Singh

5. Name the actor and writer of Oscar winning Chariots of Fire screenplay who died on 2 November 2015.
a) Peter Baldwin
b) AL Molinaro
c) Peter Donaldson
d) Colin Welland

6. A new species of the Dracula ant was discovered by a group of citizen scientists in the Western Ghats region of
a) Maharashtra
b) Goa
c) Karnataka
d) Kerala

7. Name the Tollywood comedian who died on 2 November 2015 and was known for the role of Pottiraju.
a) Radha Gopalam
b) Rajababu Boss
c) Satyam Babu Rapaka
d) Kondavalasa Lakshman Rao

8. Which state on 3 November 2015 announced to provide Soil Health Cards to all farmers by March 2017?
a) Maharashtra
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Assam

9. Which state government on 3 November 2015 hiked the daily minimum wages of skilled, semi-skilled and unskilled workers in various sectors?
a) Haryana
b) Rajasthan
c) Assam
d) Bihar

10. Which state government 3 November 2015 relaxed its two-child policy for government employees?
a) Rajasthan
b) Haryana
c) Punjab
d) Himachal Pradesh

11. Which state government on 3 November 2015 approved APJ Abdul Kalam Amrut Yojna for pregnant and lactating women?
a) Uttar Pradesh
b) Maharashtra
c) Odisha
d) Telangana

12. Identify the Bollywood actor selected to be the chief guest of the 46th International Film Festival of India (IFFI) that will be held in Goa from 20-30 November 2015.
a) Amitabh Bachchan
b) Nawazuddin Siddiqui
c) Anil Kapoor
d) Naseeruddin Shah

13. Who on 3 November 2015 became the first female jockey to win Melbourne Cup?
a) Frankie Dettori
b) Rosie Napravnik
c) Kayla Stra
d) Michelle Payne

14. Identify the famous football player with whom Tata Motors signed as Global Brand Ambassador for its passenger vehicles on 3 November 2015
a) Cristiano Ronaldo (Portugal)
b) Thomas Muller (Germany)
c) Ronaldinho (Brazil)
d) Lionel Messi (Argentina)

15. Identify the Indian boxer. He was ranked world no 2 in the international ranking in 56 kg category.
a) Vikas Krishan Yadav
b) Satish Kumar
c) Shiva Thapa
d) Vijender Singh

Answers

1-(c)    6-(d)    11-(b)
2-(c)    7-(d)    12-(c)
3-(a)    8-(c)    13-(d)
4-(b)    9-(c)    14-(d)
5-(d)    10-(a)    15-(c)

Is this article important for exams ? Yes14 People Agreed
Read more Current Affairs on: Current Affairs Quizzes , Current Affairs , Quizzes , Interactive Quizzes ,

DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK