GK Quiz on Sports: Lawn Tennis Set II

Tennis is a racket sport that can be played individually against a single opponent (singles) or between two teams of two players each (doubles).

1. When and where was the International Tennis Federation Formed (ITF)?

A. 1 May 1913 France ii

B. 1 March 1913 Paris

C. 2 May 1913 Wimbledon

D. 5 May 1920 Spain

Ans: B

2. When was the First Wimbledon held?

A. 20 July 1877

B. 19 July 1877

C. 1 July 1870

D. 19 July 1870

Ans: A

3. Who was the first Bingles winner of Wimbledon?

A. William Marshal

B. Spencer Gore

C. Althea Gibson

D. None of these

Ans: A

4. Roger Federer has won how many Grand Slams?

A. 15

B. 17

C. 18

D. 19

Ans: B

5. As of 1-11-15 who was World No. 1?

A. Roger Federer

B. Novak Djokivic

C. Rafael Nadal

D. Wilfried- Tsonga

Ans: B

GK Quiz on Sports: Hockey

6. The famous Indian Express was a team of?

A. Leander Paes and Mahesh Bhupati

B. Mahesh Bhupatiand RohanBoppana

C. Leander Paes and Yuki Bhambri

D. Yuki Bhambri and RohanBoppana

Ans: A

7. Which of the following terms is used in the game of Lawn Tennis?

A. Deuce

B. Jockey

C. Punter

D. Scoop

Ans: A

8. Which of the following terms is not used in the game of Lawn Tennis?

A. Ace

B. Back hand drive

C. Gambit

D. Smash

Ans: C

9. Maria Sharapova won the Wimbledon in the year?

A. 2005

B. 2006

C. 2004

D. 2003

Ans: C

10. Who among the following has won the women's singles title of the WTA Finals?

A. Helen Wills Moody

B. Margaret Court

C. Serena Williams

D. Steffi Graf

Ans: C

GK Quiz on Sports: Formula One

 

Advertisement

Related Categories

Popular

View More