GK questions and answers based on organizations related to Environment protection

At present, the whole world is battling with global warming and various types of pollution, whose effect is visible on humans and animals as well as on nature. Therefore, for the protection of environment, at the global level many organizations are established and various programs have been organized. In this article, we are presenting a general knowledge quiz based on organizations related to Environment protection, which are beneficial for candidates preparing for various examinations.
Created On: Dec 29, 2017 16:19 IST
GK quiz on Environmental Protection
GK quiz on Environmental Protection

At present, the whole world is battling with global warming and various types of pollution, whose effect is visible on humans and animals as well as on nature. Therefore, for the protection of environment, at the global level many organizations are established and various programs have been organized. In this article, we are presenting a general knowledge quiz based on organizations related to Environment protection, which are beneficial for candidates preparing for various examinations.

GK questions and answers based on organizations related to Environment protection

1. When did Inter-governmental Panel on Climate Change (IPCC) be established?
A. 1980
B. 1982
C. 1988
D. 1990
Ans. C
2. When did United Nations Environment Program (UNEP) begin?
A.
1948
B. 1972
C. 1975
D. 1980
Ans. B
3. Where is the headquarters of Inter-Governmental Panel on Climate Change (IPCC)?
A. Nairobi, Kenya
B. Geneva, Switzerland
C. Gland, Switzerland
D. California
Ans. B
4. When was World Wildlife Fund (WWF) established?
A. 1945
B. 1961
C. 1965
D. 1971
Ans. B
5. When was Global Footprint Network (GFN) established?
A. 1998
B. 2000
C. 2003
D. 2004
Ans. C
6. In which year Earth Hour Programme was begin?
A. 2000
B. 2007
C. 2010
D. 2011
Ans. B
7. In which year Earth Day was begin, which celebrated at 22nd April every year?
A. 1960.
B. 1965
C. 1970
D. 1972
Ans. C
8. When did World Nature Organization (WNO) be established?
A. 2000
B. 2010
C. 2012
D. 2014
Ans. D
9. When did organization of the Global Environment Facility (GEF) be established?
A. 1990
B. 1991
C. 1992
D. 1995
Ans. C
10. When did Global Green Development Institute (GGGI) be established?
A.
2000
B. 2010
C. 2012
D. 2014
Ans. B
GK Questions and Answers based on environmental days

Comment ()

Related Categories

Post Comment

3 + 2 =
Post

Comments