Search

GK Quiz on India-Bangladesh Border

Do you know that India has 15,106.7 km of land border and in total, it shares with 6 sovereign countries and Bangladesh is one of them? Let us read more about India-Bangladesh border in the form of questions and answers.
Aug 28, 2019 10:24 IST
GK Quiz on India Bangladesh border

Questions and answers on India-Bangladesh border will help in the preparation of several competitive examinations and also increase your general knowledge. So, let us solve now!

  1. What is the total length of India-Bangladesh border?
    A. 4000 km
    B. 4018.50 km
    C. 4068 km
    D. 4096.70 km
    Ans. D
    Explanation: The longest border is shared by Bangladesh which is 4096.70 Km (2,545-mile).
  2. India-Bangladesh border is at which number the longest in the world?
    A. A. Third
    B. Fourth
    C. Fifth
    D. Sixth
    Ans. C
    Explanation: India-Bangladesh border is the fifth longest border in the World.
  3. Which Indian State/States share boundaries with Bangladesh?
    A. West Bengal
    B. Assam
    C. Meghalaya
    D. All the above
    Ans: D
    Explanation: Indian states that share borders with Bangladesh are: Assam, West Bengal, Mizoram, Meghalaya and Tripura.
  4.  What is the length of Meghalaya border shares with Bangladesh?
    A. 400.00 km
    B. 440.30 km
    C. 443.00 km
    D. None of the above
    Ans. C
    Explanation: The length of Meghalaya border shares with Bangladesh is 443.00 km.
  5. What is the length of the border of West Bengal shares with Bangladesh?
    A. 2000 km
    B. 2216.60 km
    C. 2500 km
    D. 2876.60 km
    Ans. B
    Explanation: The length of the border of West Bengal shares with Bangladesh is 2216.60 km.
  6. Which Indian state shares longest border between India and Bangladesh?
    A. Tripura
    B. Mizoram
    C. West Bengal
    D. Assam
    Ans. C
    Explanation: West Bengal Indian state shares longest border between India and Bangladesh. Its length is 2216.70 km.
  7.  Which Indian state shares smallest border between India and Bangladesh?
    A. Assam
    B. Tripura
    C. Mizoram
    D. Meghalaya
    Ans.A 
    Explanation: Assam Indian state shares smallest border between India and Bangladesh. Its length is 263 km.
  8. Which state of India share border of length 856 km with Bangladesh?
    A. Meghalaya
    B. Tripura
    C. Mizoram
    D. None of the above
    Ans. B
    Explanation: Tripura state of India share border of length 856 km with Bangladesh.
  9. West Bengal is bounded in which direction to Bangladesh?
    A. Northeast
    B. East
    C. Southwest
    D. West
    Ans. B
    Explanation: To the East, West Bengal is bounded by the country of Bangladesh.
  10. Assam is bounded in which direction to Bangladesh?
    A. North
    B. East
    C. South
    D. West
    Ans. D
    Explanation: To the West, Assam is bounded by Bangladesh and states of Meghalaya and West Bengal.
    So, these are the questions and answers regarding India-Bangladesh border. Hope, it will help in several competitive examination preparations.

Which States of India share boundaries with Bangladesh?

Which States of India share boundaries with Pakistan?