Jagran Josh Logo

GK Questions and Answers on Record Makers Women of India

15-DEC-2017 17:14

    Record itself is a history that happened for the first time. It is the sum of the achievements of past or performance of a person, organization, or thing. This article deals with various records created by the woman in India in the form of questions and answers.

    Record makers Women in India
    1. Name the first woman to swim across the English Channel?
    A. Arti Gupta
    B. Sneh Singh
    C. Ujwala Rai
    D. None of the above
    Ans. A
    2. Youngest woman to climb Mount Everest two times in India?

    A. Omana
    B. Dicky Dolma
    C. Faria
    D. None of the above
    Ans. B
    3. First woman to pass MA in India.

    A. Leila Seth
    B. Kadambani Bose
    C. Thresia
    D. Chandra Mukhi Bose
    Ans. D
    4. Name the first woman who became doctor in India?
    A. Kadambini Ganguli
    B. Cornelia Sorabji
    C. Ujwala Rai
    D. Anita Bose
    Ans. A
    5. First woman to circumnavigate or sail round the world?

    A. Anna George
    B. Sucheta Kriplani
    C. Ujwala Rai
    D. None of the above
    Ans. C

    Do you know when did first Mobile phone Invented?
    6. Name the first woman who became the Speaker of Lok Sabha in India?

    A. Mrs Sarojini Naidu
    B. Mrs Shanno Devi
    C. Leila Seth
    D. Reita Faria
    Ans. B
    7. First woman who received a Sena Medal in India?

    A. Dicky Dolma
    B. Santosh Yadav
    C. Bimla Devi
    D. Kiran Devi
    Ans. C
    8. First woman editor of English newspaper in India?

    A. P.K. Thresia
    B. Dina Vakil
    C. Anna Chandi
    D. None of the above
    Ans. B
    9. Name the first woman who became the advocate in India?

    A. Cornelia Sorabji
    B. Arti Shah
    C. Kamla Devi
    D. None of the above
    Ans. A
    10. The woman who became first IAS officer in India?

    A. Anna George Malhotra
    B. M. Fatima Biwi
    C. Kiran Bedi
    D. None of the above
    Ans. A
    From this article we will come to know about the woman who achieved or created history in India first time.

    10 Ancient Discoveries and Inventions that has changed the Modern World

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
      ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK