Jagran Josh Logo

Gk Questions & Answers on Computer Science Set IV

01-NOV-2016 09:32

    Gk Questions & Answers on Computer Science Set IV consist of 10 MCQs are created while keeping in mind the relevance of the subject and its importance for an examination point of view. These MCQs helps the aspirant in the preparation of examinations like UPSC-Prelims, CDS, NDA, State-PSC, SSC, Railways etc. It will concretise the reading experience of aspirants who are aspiring for cracking different competitive exams.

    1. What do you call a special set of memory cells in CPU?

    A. Registers

    B. Cache

    C. Junk

    D. RISC

    Ans : A

    2. Name the two widely used forms of modern RAM?

    A. System Ram & Serial Ram

    B. Static RAM & Dynamic RAM

    C. Static Ram & Serial Ram

    D. Dynamic Ram & Static Ram

    Ans : C

    3. Which high level language was develop by Dennis M. Ritchie?

    A. Java

    B. C+

    C. Cobol

    D. Pascal

    Ans:  B

    4. What is a homepage?

    A. Home screen of your computer

    B. Shortcut to your webpages

    C. A web site's main page

    D. None of the above

    Ans: C

    5. Which out of the following is a peripheral device?

    A. VDU

    B. Keyboard

    C. Mouse

    D. All of the above

    Ans: D

    6. What was the ATA renamed to after the introduction of Serial ATA (SATA) in 2003?

    A. Parallel ATA

    B. Primary ATA

    C. Prime ATA

    D. All of the above

    Ans : A

    7. What does ADSL stand for?

    A. Asymmetric digital subscriber line

    B. Arithmetic digital subscriber line

    C. Access  digital subscriber  line

    D. ActiveX digital subscriber  line

    Ans: A

    8. What is communication system that transfers data between components inside a computer, or between computers know as?

    A. Baud

    B. Blob

    C. Bridge

    D. Bus

    Ans : D

    9. What does XML stand for?

    A. Encryption Markup Language

    B. Expandable Markup language

    C. Extensible Markup Language

    D. Exbibyte Markup Language

    Ans : C

    10. What is Amoeba, Oberon/Bluebottle, Plan 9 from Bell Labs?

    A. Experimental OS

    B. Browsers

    C. Low level languages

    D. None of the above

    Ans : A

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK