Jagran Josh Logo

Gk Questions & Answers on Computer Science Set IX

08-NOV-2016 12:07

    Gk Questions & Answers on Computer Science Set IX consist of 10 MCQs are created while keeping in mind the relevance of the subject and its importance for an examination point of view. These MCQs helps the aspirant in the preparation of examinations like UPSC-Prelims, CDS, NDA, State-PSC, SSC, Railways etc. It will concretise the reading experience of aspirants who are aspiring for cracking different competitive exams.

    1. What do you mean by cookies?

    A. A mathematical scrambling of data so that it is hidden from eavesdroppers.

    B. A compressed container of multiple smaller data files, or a purposeful long-term storage of files that are not going to be used often.

    C. Are the structure on which the Web is built

    D. Messages that web servers pass to your web browser when you visit Internet sites

    Ans: D

    2. What is Eudora?

    A. Operating system

    B. Email client

    C. Web Browser

    D. Software application

    Ans: B

    3. What is the name of port that is used for printer ?

    A. Primary Port

    B. PingPort

    C. Power Port

    D. Parallel Port

    Ans : D

    4. AGDLP is an abbreviation for what?

    A. Account, Global, Domain local, Portal

    B. Account, Global, Domain local, Permission

    C. Account, Global, Domain local, Program

    D. Account,  Global, Domain local, Processor

    Ans: B

    5. Which out of the following is not motherboard manufacturing company?

    A. AOpen

    B. ABIT

    C. Biostar

    D. Python

    Ans: D

    6.  How many components does CPU have?

    A. 3

    B. 4

    C. 2

    D. 5

    Ans : A

    7. Which out of the following is true about Cache memory?

    A. Cache memory is faster than main memory.

    B. It consumes less access time as compared to main memory.

    C. It stores the program that can be executed within a short period of time.

    D. All of the above

    Ans : D

    8.  What does EEPROM stand for?

    A. Encapsulated Erasable and Programmable Read Only Memory

    B. Electrically Erasable and Programmable Read Only Memory

    C. Enhanced Erasable and Programmable Read Only Memory

    D. Error Erasable and Programmable Read Only Memory

    Ans : B  

    9. Which out of the following is not Windows security software?

    A. Windows Malicious Software Removal Tool

    B. Microsoft Safety Scanner

    C. Windows Virus Defender

    D. Microsoft Security Essentials

    Ans: C

    10. Which are the two types of internal network cards?

    A. Network Interface Card & Industry Standard Architecture (ISA).

    B. Peripheral Component Interconnect (PCI) & Network Interface Card

    C. Peripheral Component Interconnect (PCI) & Industry Standard Architecture (ISA).

    D. None of the above

    Ans : C

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
      ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on