1. Home
  2.  |  
  3. General Knowledge Quiz  |  

Gk Questions & Answers on Computer Science Set VIII

07-NOV-2016 18:01

    Gk Questions & Answers on Computer Science Set VIII consist of 10 MCQs are created while keeping in mind the relevance of the subject and its importance for an examination point of view. These MCQs helps the aspirant in the preparation of examinations like UPSC-Prelims, CDS, NDA, State-PSC, SSC, Railways etc. It will concretise the reading experience of aspirants who are aspiring for cracking different competitive exams.

    1. Which browser is provided with the latest versions of Windows 10?

    A. Yandex Browser

    B. Amigo

    C. Safari

    D. Edge

    Ans : D

    2. Which out of the following is not a GUI based operating system?

    A. Windows

    B. Plurix

    C. Linux

    D. Solaris

    Ans : B

    3. Sillico Sapines is also called as what:

    A. USB

    B. Hardware

    C. Computer

    D. Operating system

    Ans: C

    4. What is a bug?

    A. A bug is an error in a software program

    B. A buy is a virus in the software program

    C. A bug is malware in a software program

    D. All of the above

    Ans : A

    5. What did Marcain E Huff invent?

    A. Laser printer

    B. Microprocessor

    C. Scanner

    D. CD-ROM

    Ans : B

    6. What file is used to load a config sys file?

    A. Fpcbol

    B. Dwm

    C. Pif

    D. Ectomorph

    Ans : C

    7. Which of the following is associated with the term like, diskpart, logon, chkdis?

    A. Erase console command

    B. Copy Console command

    C. Recovery console command

    D. None of the above

    Ans: C

    8. NTFS uses which out of the following file system?

    A. Master File Table

    B. File Allocation Table

    C. Nibble File Table

    D. New File table

    Ans : A

    9. Defragmenters are used for what?

    A. It is used to calculate sum used to check the integrity of a file.

    B. It is used to arrange data in order to read faster

    C. To copy file faster from one folder to other on same computer

    D. bits are transferred from one location to another

    Ans: B

    10. What does FTP stand for?

    A. File Transfer Protocol

    B. Floating task Protocol

    C. Frequency Transistor Protocol

    D. Frontside Transistor Protocol

    Ans: A

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK