Search

GK Questions with answers on Inventions & Contribution in Physics Set I

GK Questions with answers on Inventions Contribution in Physics Set I, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that will help you to attune and equipped for different competitive examinations as well as academic examinations.
Feb 20, 2019 10:53 IST
facebook Iconfacebook Iconfacebook Icon
GK Questions with answers on Inventions & Contribution in Physics Set I
GK Questions with answers on Inventions & Contribution in Physics Set I

GK Questions with answers on Inventions & Contribution in Physics Set I, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that will help you to attune and equipped for different competitive examinations as well as academic examinations.

1. Which of the following Scientist is affiliated with the law of inertia, Kinematical equations, discovery etc.?

A. G. Marconi

B. A. Fermi

C. Galileo

D. None of the above

Ans: C

2. Who invented the Wireless telegraphy, radio and wireless massage?

A. G. Marconi

B. A. Fermi

C. Galileo

D. Einstein

Ans: A

3. Who among the following Scientist is associated with discovery of electron?  

A. Galileo

B. Einstein

C. J.J Thomson

D. C.R.T Wilson

Ans: C

4. Which of the following outstanding contribution in Physics is associated with the Scientist Newton?

A. Universal gravitational law

B. Laws of Motion

C. Discovery of Calculus

D. All of the above

Ans: D

5. What was the contribution of the Scientist A. Fermi in Physics?

A. Identification of artificial radioactive elements

B. Law of electric resistance

C. Thermal effect of electric current

D. All of the above

Ans: A

GK Questions and Answers on Famous Scientists and their inventions

6. What is the contribution of the Scientist Ottohan and Stassman in Physics?

A. Nuclear Fusion

B. Nuclear Fission

C. Dynamite

D. None of the above

Ans: B

7. Which of the following remarkable contribution in Physics is associated with the Scientist Thels?

A. Photo

B. Volta

C. Static Electricity

D. Pauli

Ans:  C

8. Which of the following spectacular contribution in Physics is associated with the Scientist Millikan?

A. Electronic Charge

B. Neutrino

C. Both A & B

D. All of the above

Ans: A

9. Which of the following is the major contribution in Physics is associated with the Scientist Newton?

A. Law of Cooling

B. Thermionic Emission

C. Both A & B

D. All of the above

Ans: A

1000+ GK Question and Answers on General Science

10. Which of the followingis the contribution in Physics is associated with the Scientist Henric Hertz?

A. Electromagnetic Wave

B. Photo

C. Mica Sheet

D. Thermionic Emission

Ans:  A