Search

GK Questions with answers on Inventions & Contribution in Physics Set III

GK Questions with answers on Inventions Contribution in Physics Set III, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that will help you to attune and equipped for different competitive examinations as well as academic examinations.
May 26, 2016 11:47 IST
facebook Iconfacebook Iconfacebook Icon

GK Questions with answers on Inventions & Contribution in Physics Set III, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that will help you to attune and equipped for different competitive examinations as well as academic examinations.

1. Who invented Scooter?

A. G. Brousa

B. Harison & Kaitlin

C. William Gas Cogin

D. None of the above

2. Who among the following Scientist is associated with the invention of the refrigerator?

A. G. Brousa

B. Harison & Kaitlin

C. William Gas Cogin

D. Einstein

3. Which of the following scientist is the inventor of the lift? 

A. F.G Otis

B. Edison

C. William Gas Cogin

D. Einstein

4. Who among the following scientist invented the Microphone?

A. Einstein

B. Edison

C. John & John

D. Janson & Janson

5. Powerloom invention is associated with:

A. Devi

B. Johnson Harrison

C. Carl Right

D. Walter Hunt

6. The invention of Petrol Car is associated with:

A. Janson & Janson

B. John & Johnson

C. Macmillan

D. Karl Benz

7. Which of the following Scientist is affiliated with the invention of the Wireless Telegraphy?

A. Johnson & Johnson

B. Macmillan

C. Compel

D. Marconi

8. Consider the following statement (s) is related with the Machine Gun

I. It is a fully automatic mounted or portable firearm, designed to fire bullets in quick succession.

II. James Pakal invented machine gun.

Which of the above statement (s) is/are correct?

A. Only I

B. Only II

C. Both I & II

D. Neither I nor II

9. Consider the following statement (s) is related with the Robert Mallet

I. He is considered as the “Father of Seismology”

II. He invented Sismometer.

Which of the above statement (s) is/are correct?

A. Only I

B. Only II

C. Both I & II

D. Neither I nor II

10. Match the following from inventions (List I) and inventors (List II)

        List I                                        List II

a. Tape Recorder                     1. Micheal Faraday

b. Crascograph                        2. James Watt

c. Steam Engine                       3. J. C Bose

d. Dynamo                                4. Poulson

Select the correct matching

     a       b       c      d

A.  4       3       2      1

B.  4       2       3      1

C.  1       2       4      3

D.  1       2       3      4

Question No.

Answer

1

A

2

B

3

A

4

D

5

C

6

D

7

D

8

C

9

C

10

A

GK Questions with answers on Inventions & Contribution in Physics Set III, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that will help you to attune and equipped for different competitive examinations as well as academic examinations.
1. Who among the following Scientist is associated with the Scooter?
A. G. Brousa
B. Harison & Kaitlin
C. William Gas Cogin
D. None of the above
2. Who among the following Scientist is associated with the invention of the refrigerator?
A. G. Brousa
B. Harison & Kaitlin
C. William Gas Cogin
D. Einstein
3. Who among the following Scientist is associated with the invention of the lift?

A. F.G Otis
B. Edison
C. William Gas Cogin
D. Einstein
4. Who among the following Scientist is associated with the invention of the Microphone?
A. Einstein
B. Edison
C. John & John
D. Janson & Janson
5. Who among the following Scientist is associated with the invention of the Powerloom?
A. Devi
B. Johnson Harrison
C. Carl Right
D. Walter Hunt
6. Who among the following Scientist is associated with the invention of the Petrol Car?
A. Janson & Janson
B. John & Johnson
C. Macmillan
D. Karl Benz
7. Who among the following Scientist is associated with the invention of the Wireless Telegraphy?
A. Johnson & Johnson
B. Macmillan
C. Compel
D. Marconi
8. Consider the following statement (s) is related with the Machine Gun
I. It is a fully automatic mounted or portable firearm, designed to fire bullets in quick succession.
II. James Pakal invented machine gun.
Which of the above statement (s) is/are correct?
A. Only I
B. Only II
C. Both I & II
D. Neither I nor II
9. Consider the following statement (s) is related with the Robert Mallet
I. He is considered as the “Father of Seismology”
II. He invented Sismometer.
Which of the above statement (s) is/are correct?
A. Only I
B. Only II
C. Both I & II
D. Neither I nor II
10. Match the following from inventions (List I) and inventors (List II)
               List I                                        List II
a. Tape Recorder                     1.Micheal Faraday
b. Crascograph                         2. James Watt
c. Steam Engine                       3. J. C Bose
d. Dynamo                                4. Poulson
Select the correct matching
          a       b       c     d
A. 4       3       2      1
B. 4       2       3      1
C. 1       2       4      3
D. 1       2       3      4