GK Quiz on Ancient Indian History: Art & Culture Set V

GK Quiz on Ancient Indian History: Art Culture Set V consists of 10 Multiple Type Questions that attune and equipped the aspirants according to the evolving nature of different competitive examination.
Created On: Apr 19, 2016 14:15 IST

GK Quiz on Ancient Indian History: Art & Culture Set V consists of 10 Multiple Type Questions that attune and equipped the aspirants according to the evolving nature of different competitive examination.

1. Which painting is made from Fresco style?

A. Bhimbetka

B. Piklikhal

C. Ajanta

D. Ellora

2. Which of the following books is not written by Harshavardhan?

A. Harshacharita

B. Nagananda

C. Ratnavali

D. Priyadarshika

3. Which of the following temples was not constructed by Chandela dynasty?

A. Kandariya Mahadev

B. Chaturbhuja

C. Lakshman

D. Somnath

4. Who was the founder of Vikramshila Vihar?

A. Dharmapala

B. Gopala

C. Nagpala

D. Mahipala

5. Which of the following cities was founded by Krishandevaraya?

A. Warangal

B. Nagalpura

C. Udayagiri

D. Chandragiri

6. Prithivyah Pratham Veer was the title of?

A. Samudragupta

B. Rajendra I

C. Amoghavarsha

D. Gautamiputra Shatkarni

7. The accounts of Kalinga war are depicted by:

A. Rock edict XIII

B. Ruminidei

C. Kalsi

D. Junagarh

8. At which Indus Valley site the Dockyard was found?

A. Lothal

B. Ropar

C. Kalibangan

D. Banawali

9. The earliest specimen of Kavya style is found in?

A. Ajanta

B. Ellora

C. Kathiawar

D. Mohenjodaro

10. Which of the following was the capital of Surasena Mahajanapada?

A. Viratnagar

B. Junagarh

C. Mathura

D. Kashi

Question No.

Answer

1.

C

2.

A

3.

D

4.

A

5.

B

6.

A

7.

A

8.

A

9.

C

10.

C

Comment ()

Related Categories