Jagran Josh Logo

Quiz on T-20 Cricket: Indian Premier League

22-FEB-2017 16:09

    As everyone knows that the 10th edition of most popular cricket league i.e. Indian Premier League is going to start on 5 April, 2017. This interesting league has created so many records so far. So to check the knowledge of cricket fans we made this quiz based on the IPL.

    1. When was IPL started?

    (a). 2008

    (b). 2009

    (c). 2007

    (d). 2006

    2. Which player has made highest numbers of runs in IPL history?

    (a). Suresh Raina

    (b). Virat Kohli

    (c). Chris Gayle

    (d). Murli Vijay

    GK Quiz on Sports: Formula One


    3. Which player has taken most numbers of wickets in IPL so far?

    (a).  Lasith Malinga

    (b). Ravindra Jadeja

    (c). Zaheer Khan

    (d). None of the above

    4. Which team has never won the IPL tournament?

    (a).  Deccan Chargers

    (b). Sunrisers Hyderabad

    (c). Rajasthan Royals

    (d). Royal Challengers Bangalore

    5. Maximum how many foreign players can play in the playing eleven of the IPL match?

    (a). 3

    (b). 5

    (c). 4

    (d). Not fixed, depends on the decision of captain of the team

    6. Who has hit most sixes in all the IPL tournaments?

    (a). Rohit Sharma

    (b). Suresh Raina

    (c). Chris Gayle

    (d). AB de Villiers

    7. Which team has won highest numbers of IPL matches so far?

    (a). Chennai Super Kings

    (b). Mumbai Indians

    (c). Royal Challengers Bangalore

    (d). Kolkata Knight Riders


    GK Quiz on Olympic Games

    8. Which player has taken most numbers of hat-tricks in the IPL so far?

    (a). Yuvraj Singh

    (b). Praveen Kumar

    (c). Amit Mishra

    (d).  Shane Watson

    9. Who has taken most catches in the IPL history so far?

    (a). Suresh Raina

    (b). AB de Villiers

    (c). Rohit Sharma

    (d). Dwayne Bravo

    10. What will be the prize money for IPL 2017 tournament?

    (a). ₹11 crore

    (b). ₹7.5 crore

    (c). ₹20 crore

    (d). ₹15 crore

    11. Who is the costliest player in the IPL auction history?

    (a). Ben Stokes

    (b). Gautam Ghambir

    (c). Yusuf Pathan

    (d). Yuvraj Singh

    12. Which of the following statement is not correct about the Indian Premier League?

    (a).  Yusuf Pathan completed fastest fifty of IPL in 15 balls.

    (b). AB de Villiers completed fastest century of IPL in 30 balls.

    (c). Highest individual score of IPL tournament is made by Chris Gayle.

    (d). Most defeats are conceded by the Delhi Daredevils in all the IPL matches.

    13. In the history of IPL, Which of the following player got out at the zero (most ducks)?

    (a).  Harbhajan Singh

    (b).  Ishant Sharma

    (c).  L. Balaji

    (d). Bhuvneshwar Kumar

    Question no.

    Answer

    1.

     c

    2.

     b

    3.

     a

    4.

     d

    5.

     c

    6.

     c

    7.

     b

    8.

     c

    9.

     a

    10.

     c

    11.

     d

    12.

     b

    13.

     a


    More Quizzes on Sports

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
      ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK