Biology General Knowledge Quiz

Apr 27, 2017 19:10 IST

    Biology is the study of life processes (characteristics) and phenomena of living organisms. Here, we are giving 10 GK Questions and Answers on Biology that will help the readers in the preparation different examinations.

    Biology Quiz

    1. What is the Ph value of human blood?

    A. 7.40

    B. 7

    C. 0

    D. 8

    Ans: A

    2.  The rarest blood group is __.

    A. O negative

    B. B negative

    C. AB positive

    D. AB negative

    Ans: D

    3. The metal present in the haemoglobin is __.

    A. Copper

    B. Calcium

    C. Iron

    D. Aluminium

    Ans: C

    Do you know which Human Body Organs can be donated?

    4.  Age of fishes was known as __.

    A. Devonian

    B. Ordovician

    C. Crustaceous

    D. Silurian

    Ans: A

    5.  The metal present in the chlorophyll is __.

    A. Calcium

    B. Aluminium

    C. Zinc

    D. Magnesium

    Ans: D

    6. The important sugar in honey is __ .

    A. Lactose

    B. Fructose

    C. Maltose

    D. Sucrose

    Ans: B

    10 interesting facts about Human Brain

    7. The number of Chromosomes in the human gene is __.

    A. 23

    B. 48

    C. 46

    D. 24

    Ans: C

    8. Viticulture is related with __ .

    A. Grapes

    B. Pine Apple

    C. Orange

    D. Strawberry

    Ans: A

    GK Questions and Answers on Everyday Science

    9. Which of the following acid present in Vinegar?

    A. Citric Acid

    B. Acetic Acid

    C. Oxalic Acid

    D. Malic Acid

    Ans: B

    10.  The longest and largest bone in the human body is __.

    A. Spinal Cord

    B. Humerus

    C. Fibula

    D. Femur

    Ans: D

    1000+ GK Question and Answers on General Science

    In the above, GK Questions and Answers will gives the aspirant to prepare themselves for cracking different examination because these questions are created on the basis of previous years questions of competitive exams.

    “General Science” A Complete Study Material

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF