Jagran Josh Logo

General Knowledge (GK) Quiz: Question and Answers on Who's Who of Indians

Apr 18, 2017 18:20 IST

GK Questions and Answers along with list of contribution on the eminent personalities whose outstanding contributions always remember and admire by the human society. Take our GK Quiz and test your general knowledge of who's who of Indians.  The GK questions and answers will test your knowledge of Indians around the world.

General Knowledge (GK) Quiz:  Who's Who of Indians

1. Who among the following became the first Indian woman to reach the summit of Mount Everest?

A. Tenzing Norgay

B. Sunita Williams

C. Bachendri Pal

D. None of the above

Ans: C

2. Who was the first Indian to lead a successful expedition that climbed Mount Everest?

A. Arjun Kumar Thapa

B. Avtar Singh Cheema

C. Tenzing Norgay

D. Bachendri Pal

Ans: B

List of Biggest, Highest, Largest and Smallest things in India

3. Who among the following the youngest Indian female to climb Mount Everest?

A. Malavath Purna

B. Dicky Dolma

C. Sonam Gyatso

D. Bachendri Pal

Ans: A

4. Who among the following women to became the first woman to fly to space?

A. Cosmonaut Valentina Tereshkova

B. Sunita Williams

C. Bachendri Pal

D. None of the above

Ans: A

First in the India | World

5. Who among the following became the first woman to be conferred a Doctorate of Science by an Indian University?

A. Asima Chatterjee

B. Nagris Dutta

C. Fatima Yunus

D. Mother Teresa

Ans: A

6. Who was the first Indian woman to win a Nobel Peace Prize?

A. Mother Teresa

B. Indira Gandhi

C. Margret Thatcher

D. Pratibha Devi Singh Patil

Ans: A

7. Who among the following conferred Bharat Ratna Award?

A. Kalpana Chawla

B. Indira Gandhi

C. Kiran Bedi

D. M. Fathima Beevi

Ans: B

8. Which of the following personality to became the first woman IAS officer of India?

A. Durgesh Nandani

B. Harita Kaur Deol

C. Anna Malhotra

D. Kiran Bedi

Ans: C

National Symbol | Awards & Honours | Insignia

9. Who became the first female judge of Supreme Court of India?

A. Kamala Sohonie

B. Michèle Audin

C. Sophie Bryant

D. M. Fathima Beevi

Ans: D

10. Who among the following was the first woman to appointed as the United Nations Civil Police adviser?

A. Durgesh Nandani

B. Harita Kaur Deol

C. Anna Malhotra

D. Kiran Bedi

Ans: D

For more quizzes: General Knowledge Quiz (GK Questions & Answers)

Highlights
  • Citing safety concerns, non-Kashmiri students demand
  • They are also calling for action against cops who lathicharged students
  • NIT campus has been tense since students clashed over Indias T20 defeat

Post Comment
5 Comment

mukesh,

mukeshkumargaur.85@gmail.com

nand kumar,

I want joining this site

MAHENDRA,

Send Current GK pdf in My Email

kumari,

good questions

Ayush vats,

Nice

Suggested Colleges

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
    ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

Newsletter Signup
Follow us on
X

Register to view Complete PDF