1. Home
  2.  |  
  3. Test & Quizzes |  

Current Affairs Quiz: 21 February 2016

Feb 21, 2016 10:18 IST

Jagranjosh.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Presidential Early Career Awards, International Monetary Fund and Chief Minister of Arunachal Pradesh among others.

1.    The Indian Women Cricket Team on 19 February 2016 won the three-match ODI series against which country?
a)    Bangladesh
b)    Sri Lanka
c)    Australia
d)    New Zealand

2.    President Barack Obama on 18 February 2016 named 105 researchers as recipients of the Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers. How many Indian-American scientists are included in the list of recipients?
a)    Seven
b)    Nine
c)    Six
d)    One

3.    Who on 19 February 2016 was appointed as the Managing Director of the International Monetary Fund?
a)    Christine Lagarde
b)    Camille Gutt
c)    Johan Witteveen
d)    John Lipsky

4.    Who on 19 February 2016 was sworn in as the Chief Minister of Arunachal Pradesh?
a)    Nabam Tuki
b)    Kalikho Pul
c)    Jarbom Gamlin
d)    Dorjee Khandu

5.    Who on 18 February 2016 was re-appointed Chairman of the Securities and Exchange Board of India?
a)    Upendra Kumar Sinha
b)    C. B. Bhave
c)    Nishant Rathi
d)    S. S. Nadkarni

6.    Which State Government in the third week of February 2016 decided to formulate a comprehensive policy on 'Green Corridor' to enable smooth passage of harvested organs within a specified time?
a)    Andhra Pradesh Government
b)    Bihar Government
c)    Maharashtra Government
d)    Haryana Government

7.    Who on 18 February 2016 was appointed as the Chairman of Automotive Tyre Manufacturers' Association?
a)    Satish Sharma
b)    Raghupati Singhania
c)    K M Mammen
d)    Bijoy Mitra

8.    Who on 18 February 2016 won the World Press Photo of the Year 2015?
a)    Warren Richardson
b)    Francis Kohn
c)    Vaughn Wallace
d)    Lars Boering

9.    YES Bank on 16 February 2016 tied-up with which company to launch payments processing through Sound Waves?
a)    MobiKwik
b)    Paytm
c)    mRupee
d)    Ultracash Technologies

10.    Identify the author of famous novels such as ‘Foucault's Pendulum’ and ‘The Name of the Rose’ who died on 19 February 2016.
a)    Umberto Eco
b)    Harper Lee
c)    Antonio Tabucchi
d)    Lalla Romano

Answers
1-(b)    6-(c)   
2-(c)    7-(c)   
3-(a)    8-(a)   
4-(b)    9-(d)   
5-(a)    10-(a)

Is this article important for exams ? Yes45 People Agreed
Read more Current Affairs on: Current Affairs Quiz , Current Affairs , Interactive Quiz

DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK