CBSE Class 9th Maths Important MCQs with Answers from Chapter 2 - Polynomials

Multiple Choice Questions on Class 9 Polynomials are important for the upcoming CBSE Term-End Exam.

Created On: Sep 10, 2021 16:09 IST
Modified On: Sep 13, 2021 10:31 IST
CBSE Class 9thMaths Exam 2020: Important MCQs with Answers from Chapter 2 Polynomials
CBSE Class 9thMaths Exam 2020: Important MCQs with Answers from Chapter 2 Polynomials

Get here MCQs on Class 9 Maths Chapter 2- Polynomials with answers. All these questions are based on the important fundamental concepts given in NCERT Class 9 Maths. Students can easily revise the Polynomials chapter by solving these important questions. These questions can also be downloaded in PDF format from the link provided here in this article.

Check CBSE Class 9th Maths Revised Syllabus 2021-2022

Find below the MCQs from CBSE Class 9 Maths Chapter 2 - Polynomials:

1. A polynomial with one degree is called:

a) Linear polynomial

b) Quadratic polynomial

c) Monomial

d) Binomial

Answer: (a)

2. Which one of the following is a polynomial?

CBSE Class 9thMaths Exam 2020: Important MCQs with Answers from Chapter 2 Polynomials

Answer: (c)

3. √3 is a polynomial of degree:

a) 2

b) 0

c) 1

d) 1/2

Answer: (b)

4. Degree of the polynomial 7x5 + 8x2 - 5x + 3 is:

a) 1

b) 3

c) 2

d) 5

Answer: (d)

5. What is the degree of a zero polynomial?

a) 0

b) 1

c) Any natural number

d) Not defined

Answer: (d)

Also Read CBSE Class 9th Science Important MCQs for Term-End Exam 2021-2022

6. The value of the polynomial 7x4 + 3x2 - 4, when x = - 2 is:

a) 100

b) 110

c) 120

d) 130

Answer: (c)

7. The zero of the polynomial p(x) = -9x + 9is:

a) 0

b) -9

c) -1

d) 1

Answer: (d)

8. √12 X √15 is equal to:

a) 5√6

b) 6√5

c) 10√5

d) √25

Answer: (b)

9. If y97 + 97 is divided by y + 1, the remainder is:

a) 0

b) 1

c) 95

d) 96

Answer: (d)

10. If x + 1 is a factor of the polynomial 2x2 + kx, then the value of k is:

a) -3

b) 4

c) 2

d) -2

Answer: (c)

11. The value of 992 - 982 is:

a) 1

b) 197

c) 187

d) 207

Answer: (b)

12. One of the factors of (1 + 7x)2 + (49x2 - 1) is:

a) x – 7

b) 7 – x

c) 7x – 1

d) 14x

Answer: (d)

13. The factorization of 6x2 + 11x + 3 is:

a) (3x + 1) (2x + 3)

b) (x + 1) (2x + 3)

c) (x + 3) (2x + 1)

d) (3x + 3) (x + 1)

Answer: (a)

CBSE Class 9thMaths Exam 2020: Important MCQs with Answers from Chapter 2 Polynomials

a) 1

b) –1

c) 0

d) 1/2

Answer: (c)

CBSE Class 9thMaths Exam 2020: Important MCQs with Answers from Chapter 2 Polynomials

a) 0

b) 1/4

c) 1/2

d) 1/√2

Answer: (b)

If you want to read these questions in offline mode, then a PDF of the questions can be downloaded from the link provided below:

CBSE Class 9thMaths Exam 2020: Important MCQs with Answers from Chapter 2 Polynomials

Also Check CBSE Class 9 Maths Complete & Best Study Material for 2021-2022

Jagran Play
रोमांचक गेम्स खेलें और जीतें एक लाख रुपए तक कैश
ludo_expresssnakes_ladderLudo miniCricket smash
ludo_expresssnakes_ladderLudo miniCricket smash
Comment (7)

Post Comment

5 + 7 =
Post
Disclaimer: Comments will be moderated by Jagranjosh editorial team. Comments that are abusive, personal, incendiary or irrelevant will not be published. Please use a genuine email ID and provide your name, to avoid rejection.
  • kakaDec 5, 2021
    bullah thu thu thu
    Reply
  • LakshayNov 25, 2021
    Answer
    Reply
  • AnkitSep 6, 2021
    Go Jk
    Reply
  • AnkitSep 6, 2021
    Gjlokl
    Reply
  • Abhigyan YadavJul 15, 2021
    Can somebody explain
    Reply
Load More