Jagran Josh Logo

Cricket General knowledge Quiz

Apr 6, 2017 13:28 IST

Cricket is one of the popular games around the world. It is a bat-and-ball game played between two teams of eleven players on a cricket field, at the centre of which is a rectangular 22-yard-long pitch with a wicket (a set of three wooden stumps) at each end. One team bats, attempting to score as many runs as possible, whilst their opponent's field. Here, we are giving 10 GK Questions and Answers (GK Quiz) on Cricket that will strengthen the knowledge of Cricket amateur and professionals.

Cricket GK Questions

1. What colour of caps are worn by the Australian national cricket team?

A. Red

B. Green

C. Blue

D. Azure gray

Ans: B

2. Which county plays at home at the St. Lawrence Ground?

A. Glamorgan

B. Yorkshire

C. Warwickshire

D. Kent

Ans: D

GK Quiz on T-20 Cricket: Indian Premier League

3. What kind of fruit is depicted on the badge of Worcestershire County Cricket Club?

A. Pear

B. Apple

C. Mango

D. Grapes

Ans: A

4. Who among the following is the highest wicket taker in all formats of cricket?

A. M Muralitharan

B. SK Warne

C. A Kumble

D. GD McGrath

Ans: A

GK Quiz on Sports: Cricket Set I

5. Which king declared cricket illegal in 1477?

A. Charlie II

B. Edward IV

C. Charles I

D. Edward V

Ans: B

GK Quiz on Sports: Cricket Set II

6. Which country won the first Cricket World Cup in 1975?

A. Australia

B. West Indies

C. India

D. South Africa

Ans: B

GK Quiz on Cricket: Set III

7. What connects the badges of Hampshire, Yorkshire, Northamptonshire, Derbyshire and Lancashire?

A. All depict a fruit

B. All Depict a rose

C. All are northern counties

D. None of the above

Ans: B

8. Which county did Graham Gooch represent throughout his cricket career?

A. Yorkshire

B. Hampshire

C. Warwickshire

D. Essex

Ans: D

GK Quiz on Olympic Games

9. Who among the following is the highest wicket taker of Ashes Series?

A. Mike Grating

B. Ian Border

C. Graham Gooch

D. Shane Warn

Ans: D

10. Which of the following cricketer entitled Dazzle as his autobiography?

A. Adam Gilchrist

B. Darren Gough

C. Allen Border

D. Steve Waugh

Ans: B

GK Quiz on History | Economy| Geography | Sports | Science | Polity

Highlights
  • Citing safety concerns, non-Kashmiri students demand
  • They are also calling for action against cops who lathicharged students
  • NIT campus has been tense since students clashed over Indias T20 defeat

Post Comment
7 Comment

sachin ,

i want become cricketer that my style

yuvraj jain,

i want become cricketer thats why i am playing quiz and to test m brian

zawar shah,

how are you

Abhinav Arpit,

Abhinavsrivastava43@gmail.com

Khushboo,

Mai ye contest me participate krna chahti hu

kuldeepsingh,

very useful information

janani,

very useful

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
    ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

Newsletter Signup
Follow us on
X

Register to view Complete PDF