Jagran Josh Logo

GK Quiz on Sports: Cricket Set II

12-JAN-2016 11:43

    GK Quiz on Sports: Cricket Set II that will attune and equipped the aspirants of different competitive examination according to new trend of mixing traditional and untraditional questions.

    1. First Test Captain of India..........

    A. Palwankar Baloo

    B. Palwankar Vithal

    C. Vijay Hazare

    D. C.K. Nayudu

    2. India entered World Test Cricket in

    A. 1932

    B. 1950

    C. 1877

    D. 1847

    3. Test Cricket celebrated 100 years in the year

    A. 1877

    B. 1977

    C. 1875

    D. 1774

    4. Who among the following introduced the world to One-Day Internationals?

    A. Kerry Packer

    B. Len Hutton

    C. Frank Worrell

    D. Thomas Hughes

    5. IPL follows which game format

    A. T20

    B. ODI

    C. Test

    D. None of the above

    6. In year 2015 IPL held its which edition

    A. 5th

    B. 6th

    C. 7th

    D. 8th

    7. Who won the ICC World Cup of 2015?

    A. India

    B. New Zealand

    C. Australia

    D. Sri-Lanka

    8. Sachin Tendulkar was a..............

    A.  Right handed Batman

    B. Left handed batsman

    C. Wicketkeeper

    D. 12th Man

    9. Who has scored over 400 runs in a single innings?

    A. Brain Lara

    B. Sachin Tendulkar

    C. Sehwag

    D. Bradman

    10.  Glen McGrath played for which national team?

    A. Australia

    B. India

    C. New Zealand

    D. England

     

    Question Answer
    1. D
    2. A
    3. B
    4. A
    5. A
    6. C
    7. C
    8. A
    9. A
    10. A

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
      ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on