1. Home
  2.  |  
  3. General Knowledge Quiz  |  

GK Quiz on Sports: Cricket Set I

07-DEC-2018 10:37
    GK Quiz on Sports: Cricket Set I

    GK Quiz on Sports: Cricket Set I that will attune and equipped the aspirants of different competitive examination according to new trend of mixing traditional and untraditional questions.

    1. Game of cricket was invented by.........

    A. England

    B. India

    C. Australia

    D. Pakistan

    Ans: A

    2. Cricket grew out of.............

    A. hockey

    B. volleyball

    C. stick and ball games

    D. baseball

    Ans: C

    3. Early cricket bats were shaped like.........

    A. Hockey sticks

    B. flat sticks

    C. rackets

    D. curved outwards

    Ans: A

    4. First written laws of cricket were in

    A. 1474

    B. 1447

    C. 1774

    D. 1744

    Ans: D

    5. Where and when was the world's first cricket club formed?

    A. Hambledon 1760s

    B. Marylebone 1760s

    C. London 1670s

    D. Melbourne 1760s

    Ans: A

    GK Questions and Answers: International Cricket Council (ICC)

    6. Cricket is a...............

    A. post industrial sport

    B. 19th century sport

    C. pre industrial sport

    D. 20th century sport

    Ans: C

    7. The first among Indian communities to set up a cricket club

    A. Parsis

    B. Hindus

    C. Muslims

    D. Christians

    Ans: A

    8. Spread of the game cricket was confined to...........

    A. British colonies

    B. Australia and New Zealand

    C. Africa and West Indies

    D. Third World

    Ans: A

    9. West Indies won its first Test series against England in.........

    A. 1930

    B. 1949

    C. 1950

    D. 1960

    Ans: C

    10. In Ranji Trophy teams represent.............

    A. regions

    B. communities

    C. races

    D. religions

    Ans: A

    GK Questions & Answers on Indian Cricket Stadiums

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK