1. Home
  2.  |  
  3. General Knowledge Quiz  |  

GK Quiz on Olympic Games

Dec 24, 2018 10:57 IST
    GK Quiz on Olympic Games

    Dear students, jagran josh is presenting a GK quiz of 10 MCQs based on the Olympic Games.  These questions are made while considering the trend of past exams.   We hope these questions will make you more equip for the coming exams. So you need to attempt these mcqs very carely.

    1. The 31st Olympic games will be held in ………

    A.  Argentina

    B.  Brazil

    C.  Maxico

    D.  Qutar

    Ans: B

    2. Which is the new entrant in the next Olympic Games to be held in 2016?

    A.  Kosovo

    B.  Mali

    C.  South Korea

    D.  None of these

    Ans: A

    3. What is the number of Olympic games to be held in 2016?

    A.  21st

    B.  29th

    C.  31st

    D.  40th

    Ans: C

    4. How many games will be played in the next Olympic Games?

    A.  33

    B.  34

    C.  28

    D.  30

    Ans: C

    5. Which is the host city of next Olympic Games?

    A.  Atlanta

    B.  Paraguay

    C.  Doha

    D.  Rio de Janeiro

    Ans: D

    GK questions and answers based on significant Cricket records

    6. How many countries will participate in the next Olympic Games?

    A.  206

    B.  195

    C.  158

    D.  196

    Ans: C

    7. Where were first Olympic Games held?

    A.  Atlanta

    B.  Maxico

    C.  Athens

    D.  Sydney

    Ans: C

    8. Which of the following statement is not true about Olympic Games?

    A.  First Olympic Games were held in 1896.

    B.   First Olympic Games were held in Greece.

    C.  There were just 13 countries participated in the first Olympic Games

    D.  India got 10th position in the first Olympic Games

    Ans: D

    9. Which of the following sentence is not correct regarding the Olympic Games?

    A.  Seventh Olympic Games were held in Belgium.

    B.  Seventh Olympic Games were held in the year 1920.

    C.  India won bronze medal in hockey in this tournament.

    D.  Just 29 countries participated in the 7th Olympic Games.

    Ans: C

    10. In which Olympic Games, Indian hockey team won Gold medal?

    A.  9th

    B.  10th

    C.  11th

    D.  12th

    Ans: A

    GK Questions and Answers: Asian Games

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK