General Knowledge (GK) Quiz: Countries of the World

Apr 21, 2017 16:50 IST
    GK Quiz: Countries of the World
    GK Quiz: Countries of the World

    Find out the GK Questions and Answers (GK Quiz) on the Countries of the world which are designed to increase your general awareness and help you ace any competitive exam.

    World

    1. What does NATO stand for?

    A. North Atlantic Treaty Organization

    B. North America Treaty Organization

    C. North Atlantic Trust Organization

    D. North Alliance Treaty Organization

    Ans: A

    2. Where is the official home of Santa Claus?

    A. USA

    B. Canada

    C. Norway

    D. Finland

    Ans: D

    3. Which is the smallest country in the world?

    A. Vanuatu

    B. Vatican City

    C. Luxembourg

    D. Monaco

    Ans: B

    1000+ GK Questions & Answers on Indian History

    4. What is the largest country in the world in terms of land area?

    A. Russia

    B. Canada

    C. USA

    D. China

    Ans: A

    500+ GK Questions & Answers on Indian Polity & Governance

    5. What is the capital of Estonia?

    A. Asmara

    B. Talinn

    C. Malabo

    D. Helsinki

    Ans: B

    6. Which of the following country has given first time voting rights to women?

    A. USA

    B. France

    C. New Zealand

    D. India

    Ans: C

    General Knowledge Questions and Answers (GK Quiz)

    7. Which of the following country is the most populous country?

    A. Indonesia

    B. United States of America

    C. India

    D. China

    Ans: D

    List of Major Active Volcanoes of the World

    8. Which country has highest sex ratio in world?

    A. North Mariana Islands

    B. Estonia

    C. Ukraine

    D. Djibouti

    Ans: B

    Why China is hiding these 13 secret from the World?

    9. Which is the safest country in Asia?

    A. China

    B. Malaysia

    C. Japan

    D. Korea

    Ans: C

    10. Which of following countries has highest per capita income in the world?

    A. Qatar

    B. Luxembourg

    C. Macau

    D. Liechtenstein

    Ans: A        

    World Heritage Sites: Africa |Asia |Europe | North America |South America | Oceania

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF